Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 10 de novembre del 2009

Els convenis de Paterna amb Ikea obliguen al Consell a aprovar la reclasificació

Compromís està satisfet amb l'arribada d'Ikea però vol més transparència

César Garcia - Paterna [Levante-EMV]
El ple extraordinari de l'Ajuntament de Paterna va donar via libre, ahir de vesprada, amb els vots a favor del Partit Popular i l'abstenció de Compromís i del PSPV, als convenis urbanístics i de gestió amb els que s'inicien els tràmits per a la futura implantació de la multinacional sueca Ikea en una superfície de més de 219.000 metres quadrats que hi ha que reclasificar per a convertir-la en terciària, a les rodalies d'Heron City.

El conveni urbanístic preveu la participació de la Conselleria de Urbanisme, Medi Ambient, Aigua i Habitatge, a la que se donara trasllat de l'acord una volta aprovat definitivament -ara s'obri el termini d'al·legacions- i on es "compromet i obliga" a avalar la reclasificació del sòl, així com a aprovar el futur Pla d'Actuació Integrada (PAI) i el Pla Parcial de Ikea, abans del 30 de març de 2011 per a que es pugan iniciar les obres, perquè es fixa l'apertura de la botiga al mes de setembre de 2012. El departament que ara dirigeix el conseller Juan Cotino també hauria de ratificar el nou pla d'accesos.


La portaveu de Compromís, Loles Ripoll, va advertir al ple que si la conselleria d'Urbanisme apareixia al conveni és "per a fer-se la foto" perquè, "no estava justificada la seua presència", mentre que l'alcalde Lorenzo Agustí va contestar que l'ajuntament, una volta aprovats els convenis amb Ikea, donara trasllat a la conselleria per que els ratifique amb els compromissos que això comporta.

Article complet

Paterna aprova Ikea amb l'abstenció de l'oposició

Compromís i PSPV creuen que el projecte genera dubtes i que els terminis per a obrir la botiga són «surrealistas»

M. J. CARCHANO | PATERNA [Las Provincias]
Ikea va començar ahir a caminar per un tortuós camí de tràmits obligatoris abans de començar les obres. El primer obstacle es va salvar ahir amb la celebració del ple extraordinari per a sotmetre a informació pública els dos convenis, de gestió i planejament, que haurien de signar-se definitivament amb Ikea abans del 31 de març del pròxim any.

Però l'aprovació no ha estat per unanimitat. L'oposició, formada per Compromís i el PSPV, es va abstenir, al considerar que no s'havia donat la suficient informació perquè tant grups com ciutadans puguen al·legar en el procés d'informació pública que ara comença.


Compromís va aprofundir en els efectes mediambientals i d'afecció al trànsit que podia tenir l'ubicació de Ikea al costat de la pista d'Ademús. Va recordar que alguns Ajuntaments limítrofs no estan d'acord amb el projecte. Compromís va acusar al PP de ser el primer equip en anys en reclasificar tant de sòl.

Més informació