Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 21 de desembre del 2009

IKEA: Un conveni ple d’interrogants




El conveni pretén reclassificar el doble de la superfície que necessita Ikea en una operació en què es desconeixen els beneficiaris



Les regidores del grup municipal Compromís per Paterna, Loles Ripoll i Cristina Domingo, van presentar el divendres de matí les al·legacions que ha elaborat la coalició al conveni d’Ikea. Per a Compromís per Paterna “el conveni de gestió que recorreguem provoca inseguretat jurídica”.

Per això, el grup municipal ha fet al·legacions als aspectes qüestionables del conveni. Segons ha destacat este matí la portaveu Ripoll, “l’arribada a Paterna de la multinacional suposarà reclassificar una gran zona rústica del nostre municipi, una operació d’envergadura que ja s’ha iniciat sense transparència: d’una banda en l’elecció de la parcel·la on s’ubicarà la multinacional. D’altra banda, el conveni manté en l’anonimat el nom dels propietaris de les parcel·les on s’instal·larà tot el complex d’Ikea, i per últim, que la superfície a reclassificar serà del doble que la que ocuparà el complex Ikea. Ni més ni menys es voran afectats 219.745 m2 en una parcel·la de sòl enclavada al costat de la Pista d'Ademús i l'A-7 que limita amb zones residencials de Paterna, de Burjassot i de Godella.

Precisament esta ubicació ha provocat molts dubtes a Compromís, tal com està reflectit al document d’al·legacions: la implantació d’Ikea causarà col·lapses de trànsit que, especialment els caps de setmana, causarà problemes d’accés als veïns de la zona. De fet, en l'actualitat la zona comercial té una afluència de vehicles els caps de setmana aproximadament de 1.700 vehicles per hora, que ja provoca una saturació de la zona, que es veurà augmentada amb Ikea, amb 15 milions anuals de visitants previstos.

Loles Ripoll s’ha pronunciat este matí sobre este punt i ha manifestat que “El conveni no planteja cap mesura per a mitigar ni l’augment d’emissions de CO2 ni els impactes acústics ni els col·lapses previstos”. De fet a la pregunta realitzada sobre este tema per Mònica Oltra, diputada de Compromís, Mario Flores reconeix que no ha rebut cap consulta sobre el tema per part de l'Ajuntament de Paterna.

Altra de les qüestions més cridaneres és la omissió al conveni de “tan afortunats propietaris, que aporten els terrenys sobre els que es realitzarà una reparcelació prèvia a la reclasificació d’eixe terreny, ara no urbanitzable, que haurà de passar a terciari comercial. És una qüestió insòlita que provoca inseguretat jurídica a l’hora d’aprovar-lo”.

Per últim, el terreny a reclassificar és el doble que el que necessita Ikea, per tant, sembla que l’Ajuntament vol reclassificar per a Ikea i per a altres, que no sabem qui són. Això ens fa sospitar que s’està encobrint una operació urbanística de la qual no sabem qui eixirà beneficiat.

Segons Ripoll, “en qualsevol conveni, totes les parts han d’estar identificades, cosa que no passa en el conveni amb Ikea. A més, no expliquen per què s’ha elegit una ubicació tan pròxima a nuclis residencials i amb problemes d’accessos, i d’altra banda, la reclassificació del doble dels terrenys necessaris per a Ikea. Són qüestions claus que plantegem com a al·legacions a un conveni ple d’interrogants”.


Publicat:

EL TORRENTI
HORTANOTICIAS