Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 18 de desembre del 2009

UNS PRESSUPOSTOS QUE ABOQUEN L’AJUNTAMENT AL DÈFICIT I A LA FALTA D'INVERSIONS

Es basa en uns ingressos hipotètics que arrisquen poder afrontar el gasto corrent i l’execusió de les inversions previstes

Ripoll proposa a Agustí que retire els pressupostos i oferix la col·laboració de Compromís per a redactar uns altres pressupostos ajustats a l’actual conjuntura i aprovar-los en el pròxim Ple


PRESSUPOST DE 2009: UN EXEMPLE IL·LUSTRATIU

El govern municipal del Partit Popular de Paterna ha aprovat els pressupostos de l’Ajuntament per al 2010, i ja s’han produït les primeres reaccions. I és que des del grup municipal Compromís per Paterna, que ha votat en contra d’estos comptes aprovats ahir, han titlat la previsió del PP d’“irreal i temerària”. De fet, Compromís ha recordat com a exemple el que va ocórrer en 2009: en tot l’anterior d’exercici no es van ingressar ni els 5 milions i mig del PAI de les monges, ni els 3 milions d’altres recursos urbanístics que no s’han venut. Un total de 8,5 milions d’euros no s’han ingressat, i això ha tingut una conseqüència: en 2009: no s’han executat la major part de les inversions.

ELS INGRESSOS DE 2010: FARCITS D’INTERROGANTS

RIPOLL: “ESTAN EN L’AIRE”

La portaveu del grup municipal, Loles Ripoll, ha explicat la raó per la qual estos pressupostos són irreals. En el capítol d’ingressos tornen a aparéixer les empreses mixtes amb 4 milions d’euros, però a més amb els 2.700.000 euros de les primes d’emissió de les accions de les empreses mixtes. “El Partit Popular utilitzarà uns ingressos de les empreses mixtes que estan totalment en l’aire i depenen d’un soci tecnològic que no se sap si existira, i pretenen cobrir amb això el funcionament ordinari de l’ajuntament”, han indicat des del grup municipal. Sobre estos imports el mateix Interventor qualifica de "fort risc" que les despeses ordinàries es financen amb l'aportació de les empreses mixtes i per la seua prima d'emissió ja que, a més no existeix justificació documental que justifique que estes xifres seran oferts per les empreses concorrents.

FALSES PROMESES

Dins del capítol de gastos, Compromís ha ressaltat els de neteja viària, i ha recordat que “quan el PP va entrar en el govern municipal prometeren una renegociació del contracte amb FCC, que va ratificar-se en el ple dels pressupostos de 2009”. No obstant això, han afegit, “el que tenim ara és un tinent d’alcalde expulsat, un augment de la partida per actualització de preus i una ampliació de serveis via GESPA de mig milió d’euros: o siga, que no han renegociat el contracte, paguem molt més per la neteja viària, i tot això no està servint perquè Paterna estiga més neta”.

LES INVERSIONS CONDICIONADES A INGRESSOS PER LA VENDA DE SÒL

Respecte a les inversions de 2010, el PP confia ingressar 9 milions d’euros de la venda de sòl dels paterners i paterneres quan degut a la crisi i la parada de la construcció es pràcticament impossible que es puga fer efectiva la venda. Per això, és molt possible que, igual que ha passat en 2009, no es realitzen més inversions a Paterna que les que s’han executat amb el Pla E. Per això, Ripoll ha demanat a l’alcalde “realisme i cordura”: fer una previsió adaptada a la situació de crisi actual procurant planificar les inversions sense confiar en la venda de drets urbanístics i basant-se en recursos propis dels impostos que paga la ciutadania.

MANIOBRA D’OCULTACIÓ AMB LA GESPA

A més a més, quant la comptabilitat de la GESPA, el govern del PP no ha fet una comparativa dels costos de les encomandes de serveis –entre el que costaven abans els serveis que ara realitza la Gespa i el que costen ara–, i per tant no es pot saber si hi ha estalvi. “Si no canvien el sistema, les dificultats augmentaran si creen les empreses mixtes, tal com passa actualment amb les societats creades per la Generalitat Valenciana” els va recomanar anit als populars la regidora Loles Ripoll.

DEUTE PÚBLIC: REFINANÇAMENT I NO REDUCCIÓ

Segons declaracions de l’alcalde, el deute públic hauria passat de 5 milions i mig a 3 milions, però tal com es va demostrar anit, el deute no s’ha reduït sinó que només l’han refinançat i els primers anys són de carència, però després caldrà pagar els interessos de tot, també de l’acumulat. Des de Compromís exigim informació veraç.

Ripoll va resumir molt bé l’opinió de Compromís sobre el projecte de pressupostos del PP: “El pressupost és irreal i temerari. Els gastos corrents pensen cobrir-los amb els diners hipotètics de les empreses mixtes, que l’any passat ja no s’ingressaren. Això pot suposar entrar en dèficit en l’exercici 2011. Han previst unes inversions milionàries que no es podran executar perquè les han condicionat a la venda d’uns recursos urbanístics que no es produiran per la parada immobiliària. A més, no sabem si ens estalviarem diners amb la GESPA, ni quant. I per acabar tenim el mateix deute que teníem, però el pagarem més tard”.

Han basat el pressupost en recursos externs i no propis. Compromís per Paterna no volem que el municipi s’haja de penedir en el futur d’unes opcions tan qüestionables”.

Publicat:
Hortanoticias

LLEGIR EL DISCURS DEL PLE:

Clica ací

1 comentari:

Anònim ha dit...

Os escuche por la radio, un discurso claro, conciso y muy bueno os doy la enhorabuena, ¿ por cierto la concejala esa de la elegancia de que va?