Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dissabte, 30 de gener del 2010

COMPROMÍS AVISA QUE A PATERNA HI HA 1.443 PARATS SENSE CAP TIPUS DE SUBSIDI

La renda garantida de ciutadania pot pal·liar les situacions més dramàtiques, per la qual cosa exigim que la Generalitat aporte els recursos suficients perquè cap família deixe de percebre la prestació.

Des que va començar la crisi econòmica, Paterna ha anat acumulant parats, sense que els nostres responsables polítics sàpien posar-li fre. Des de setembre del 2007 el número de parats ha crescut fins a aconseguir les 6.769 persones.
Els més de dos anys transcorreguts fins ara han canviat el panorama de la desocupació de manera significativa, no cal més que recordar que segons dades de l'INEM, les prestacions assistencials han crescut més d'un 80% fins a novembre, i això denota les greus dificultats per a trobar una ocupació i reincorporar-se al mercat de treball.

Pel que fa a la cobertura de desocupació, es situava en un 78,68%, la qual cosa ens indica que en este moment hi ha uns 1.443 parats que ja no perceben cap tipus d'ingressos segons dades de l'INEM, xifra que s'anirà incrementant gradualment al llarg de l'any 2010. Açò significa que moltes d'estes famílies es troben en una situació molt delicada i no estan tenint més remei que recórrer a familiars i amics o a la caritat per a poder menjar.

La renda garantida de ciutadania es va incloure en l'Estatut d'Autonomia per a donar cobertura a estos col·lectius que es queden fora de les prestacions contributives i assistencials i/o en risc d'exclusió social. Actualment, l'Ajuntament de Paterna gestiona estes ajudes. L'any passat van rebre la prestació unes 120 famílies (al voltant de 400 euros que s'han de sol·licitar cada any per un màxim de tres anys, sempre que no hi haja ningú de la unitat familiar que tinga ingressos). Enguany han augmentat molt les sol·licituds perquè a moltes persones se'ls acaba el subsidi i no troben treball. Per açò, la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, ha afirmat que “la Generalitat ha de garantir una aportació econòmica suficient per a donar cobertura a totes les sol·licituds. Esta renda és xicoteta, però pot salvar de situacions molt greus a moltes famílies, per tant exigim que la Generalitat aporte recursos, i més tenint en compte que Paterna té un barri d'acció preferent com és la Coma on hi ha moltes persones sense recursos”.

EL TORRENTI

1 comentari:

Jobove - Reus ha dit...

dono una ullada al teu blog
salutacions des de Reus