Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 27 de gener del 2010

COMPROMÍS DENÚNCIA LES TALES SALVATGES D'IBERDROLA

L'Ajuntament no ha exigit a l'empresa la seguretat de les línies, que haguera evitat la massacre de pins



L'Ajuntament de Paterna ha autoritzat la tala de 100 pins davall una línia elèctrica que travessa la Vallesa. El sistema utilitzat per l'empresa ha sigut la tala radical, igual que les altres tales que es van fer fa tres anys, perquè al no haver acceptat Iberdrola reforçar la seguretat de les seues línies elèctriques, la normativa exigix eliminar la vegetació per a reduir el risc d'incendi.

En definitiva, els pins talats han sigut sacrificats perquè la companyia no ha volgut realitzar unes senzilles i barates operacions per a fer més segures les línies i l'equip de govern ho ha permés i els ha donat la llicència. Al no fer estes operacions i haver-hi més risc de despreniments de cables, de purnes, etc., la legislació obliga a talar la vegetació perquè la inseguretat de les línies pot causar incendis.

Compromís denúncia a l'equip de Govern que, segons la regidora Cristina Domingo “s'ha abaixat els pantalons enfront d'Iberdrola, i no li ha exigit que reforçara les seues línies elèctriques, igual que havia fet Red Elérctrica, l'altra companyia que també és propietària de línies elèctriques en la Vallesa i que a l'haver reforçat la seguretat de la línia va fer unes tales molt selectives perquè les seues línies eren segures i no podien produir incendis”.


Domingo també denúncia que “l'Alcalde havia d'haver convocat abans la taula de tales. Ara tenim 100 pins eliminats sense motiu. En la taula exigirem que el conveni que es ferm incloga l'exigència a Iberdrola de reforçar la seguretat de les seues línies per a preservar els arbres i la muntanya davall, si no es fa així, esta taula de tales serà un mer paperot per a donar cobertura a una barbaritat”. Finalment, Domingo ha afirmat que “en la Vallesa hi ha moltes més línies de mitja tensió que travessen el parc i si el govern municipal continua autoritzant a la companyia a actuar com va fer ahir sobre totes elles, s'eliminarà més d'un 20% de l'arbratge. On està la sensibilitat ambiental del senyor alcalde? Està demostrant que s'ha plegat als interessos d'una companyia que només té de verd el logotip”.

EL TORRENTI

1 comentari:

Anònim ha dit...

L'equip de govern del PP NO TE VERGONYA