Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dissabte, 23 de gener del 2010

IKEA: CAL RESOLDRE TEMES PENDENTS QUE L'ALCALDE NO HA GESTIONAT BÉ

Compromís no acceptarà que es rebaixen les condicions de mobilitat ni mediambientals com a conseqüència de possibles rebaixes en els costos del projecte.

Compromís es compromet a donar suport a les demandes dels barris afectats.

Compromís espera que les negociacions s'activen ràpidament perquè considera que el projecte és beneficiós per a Paterna.



Compromís per Paterna acusa a l'alcalde, Lorenzo Agustí, d'haver “tensat la corda” en la negociació amb Ikea de manera que ara mateix el projecte està en punt mort. De fet, no es presentarà a aquest ple l'anunciat expedient d'aprovació definitiva.

Loles Ripoll, portaveu de Compromís afirma, després del teatre del passat cap de setmana i de les noves informacions a les quals hem tingut accés que “sabem que el document aprovat i sotmès a informació pública no respon, com semblaria lògic, a l'acord arribat amb la multinacional sueca en les nombroses converses discretes que han mantingut ambdues parts en els últims mesos”. Segons va confessar ahir Agustí en el transcurs de l'una nova sessió del Consell de Participació Ciutadana, els documents reflecteixen l'opinió de l'ajuntament, pel que, segons Ripoll, no és d'estranyar l'espantada de IKEA en les negociadors en la seua última reunió del dijous de la setmana passada, quan van conèixer, in situ, noves pretensions de l'ajuntament quant al trasllat del complex uns cent metres, així com altres demandes veïnals.

Però la situació actual ha quedat definida en la frase de Ikea que per a la urbanització de terrenys i accessos, no pensen pagar més de 34 milions, quantitat que si bé està reflectida en els documents aprovats, les seues estimacions es basen en el pla d'infraestructures aprovat per l'Ajuntament el 31 de Julio 2009 i que Agustí pretén que construisca la nova empresa mixta. Les dificultats d’esta empresa per a trobar el soci privat han dut al segon ajornament, i això constitueix la segona gran queixa de Ikea per la incertesa i retard de terminis que planteja.

Així mateix aquest pla d'infraestructures aprovat és el que l'ajuntament va realitzar per a Multidevelopment i Bricor en la contigua zona comercial d’Heron City, pel que ara s'afegirien nous accessos no prevists segons la frase “i qualssevol altre que resulte necessari per a la implantació de Ikea”, clausula que ha aixecat les suspicàcies de la multinacional ja que en la seua falta de concreció pot disparar les despeses finals dels accessos.

Finalment Ripoll es pregunta, si a Ikea li preocupa tant el retard en la constitució de l'empresa mixta que hauria de, entre altres obres, construir els accessos del complex, aleshores que Lorenzo Agustí “adjudique aquestes obres mitjançant l'oportú procés de licitació pública” tal com preveu el punt 4.6 del Conveni de Gestió. Això es pot fer immediatament i la resta són excuses, conclou Ripoll.

EL ALCALDE DE ALFAFAF ACUSA A CAMPS DE VETAR EL PROJECTE DE IKEA EN LA CIUTAT.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Creo que el sr alcalde lo que quiere es desviar la atención, hacer creer a los vecinos que sus alegaciones, que parece ser que son bastantes, le han hecho reflexionar, por otro lado que Ikea, no se quiere hacer cargo de la inversión que se solicita...pocas cosas claras.
Lo que yo si que tengo claro es que ni Ikea, ni las empresas mixtas, van a ser los proyectos por los que tanto apuesta...tendrá que inventarse algo más a vender para las próximas elecciones.

Anònim ha dit...

Si Ikea sale adelante, Lorenzo Agustí estará de alcalde hasta que se jubile. Bien lo sabe Camps, que contribuye a ello cobrando el "impuesto revolucionario", en forma de accesos, a Ikea si quiere implantarse en la Com. Valenciana, en vez de permitirle que lo haga en otro municipio donde no tenga que afrontar tal coste (Alaquàs, Lliria, Villarreal ... p.ej.).

Claro, como la multinacional tira de fondos propios para expandirse, necesita ser escrupulosa en los plazos de ejecución, para que esa partida no se vaya a cualquier otro lugar del mundo. Y claro, hay que ir en sintonía con el Govern, no vaya a ser que aparezcan trabas burocráticas, medioambientales o vete a saber tú.

Yo entiendo que una multinacional como Ikea puede estar pendiente de el tipo de interés y de las expectativas a la hora de decidir invertir en un lugar. Pero claro, tener que pasar por el aro y ser obligada a abonar todo el desarrollo de la zona, que puede alcanzar los 100 mm de euros, tranquilamente, si se hace como se debe, pues como que no. Y en cierta medida les entiendo, porque deberían repartírselo los muebleros, Multidevelopment (que está a la espera de la negociación con Ikea), etc

Lo que está claro es que Paterna es el punto de consenso: muebleros, Consell, Ikea. Y están condenados a entenderse.
Además, un acceso casi directo con el bypass y la creación de una de las zonas de ocio más importante de Valencia, que atraerá numerosas inversiones y que será el catalizador para que Paterna alcance los 90.000 habitantes.

Así que espero que no les dé por recortar los accesos que se plantearon a una solución más económica