Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 7 de gener del 2010

COMPROMÍS INSTA AL GOVERN DEL PP A SOL·LICITAR A CONSELLERÍA FORMACIÓ DE FP i PGS PER A L'IES DE LA COMA


EL CENTRE NOMÉS TÉ 154 MATRICULATS D'UN TOTAL DE 200 PLACES

La situació és preocupant perquè molts alumnes acabaran l'ESO sense obtenir el graduat


Aquest és el segon any de funcionament de l'IES de la Coma, que va obrir les seues portes l'any passat amb una oferta de 200 places entre ESO i Batxillerat. Actualment només estan matriculats en el centre 154 alumnes, i molts d’ells acabaran quart sense haver pogut obtenir el títol de graduat en ESO, amb la qual cosa el seu futur formatiu i professional no estarà garantit.

Proposta per a alumnat d'ESO Compromís per Paterna s'ha posat en contacte amb el Col·lectiu de Joves de la Coma, un col·lectiu molt dinàmic i preocupat per la situació de molts joves del barri que cursen estudis d'ESO i que molt probablement no podran obtenir el graduat. Aquest col·lectiu proposa implantar en l'ESO el Programa Integra, mitjançant el qual els i les estudiantes que han perdut classes i que mostren una certa desmotivació pels estudis es comprometen a anar a classe (se'ls realitza una adaptació curricular) i també assisteixen a classes de taller de diversos oficis. Aquest programa s'està realitzant amb èxit en l'IES Peset Aleixandre amb tallers de perruquería, fusteria i altres, i la proposta és que també es realize en l'IES de La Coma. Aquest col·lectiu ha demanat al govern municipal que es realize un taller de Formació Mediambiental en la Granja Júlia.

Al mateix temps, Compromís pensem que operaris de la brigada municipal o la Gespa podrien tutoritzar aquests xics i xiques perquè entren en contacte amb diversos oficis i augmente la seua motivació per a estudiar un ofici. Aquest programa és positiu en tant que evita l'absentisme i fa que els i els joves es motiven més per a qualificar-se professionalment, però l'adaptació curricular, per la qual no estudien les mateixes matèries que les seues companys no els permet tenir el graduat en ESO. Una oferta poc adequada a la realitat de La Coma

L'IES solament oferix estudis d'ESO i Batxillerat, però no podem oblidar que la majoria de les i els joves de La Coma volen estudiar un ofici. Estem lluny que prefereixen estudiar Batxillerat, i per a Compromís és important que l'oferta educativa s'adeqüe a la demanda. Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís: “És necessari potenciar els cicles formatius i els programes de garantia social per a contar amb una formació professional de qualitat i adequada a la demanda. Mecànica, perruquería o fusteria, podrien ser bones opcions, encara que el millor és consultar amb els alumnes per a veure les seues preferències i així afinar l'oferta. El govern municipal ha de ser sensible a aquesta necessitat i demanar a la Conselleria que sense més dilació oferisca Formació Professional i PGS en aquest centre”.

PATERNA AL DIA
INFOPATERNA
EL TORRENTÍ