Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 17 de febrer del 2010

COMPROMÍS EN CONTRA DE LA PROPOSTA DE JUBILACIÓ ALS 67 ANYS

Compromís hem presentat una moció aquest matí de rebuig a la mesura adoptada pel consell de Ministres d'allargar l’edat de jubilació fins els 67 anys i així com a qualsevol altra que implique retalls socials als drets dels ciutadans.

Llig la MOCIÓ


El retard en l’edat de jubilació que el Govern de l’Estat intenta materialitzar és una clara agressió a un dret bàsic i consolidat dels treballadors/es espanyols/les i s’ha fet sense prendre alternatives mesurables més acordes a la realitat laboral i estructural dels sistema de pensions.

Realment, la situació financera dels sistema de pensions actual es positiva. Este ve presentant excedents els darrers anys de forma recurrent. El fons de Reserva de la Seguretat Social supera els 60.000 milions d’euros i arribarà en breu als 62.000 milions.

Per una altra banda, el retard en l’edat de jubilació suposaria allargar més la entrada dels joves al mercat de treball. Hi ha que recordar que l'índex de desocupació juvenil espanyol és espectacular, a l'aconseguir el 43,8% de tota la població de menys de 25 anys que busca treballar i que no troba una ocupació. Esta xifra demostra que Espanya te la taxa més alta de la UE i el doble de la mitjana europea (21,4%.)