Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 4 de febrer del 2010

COMPROMÍS EXIGIX EXPLICACIONS SOBRE EL PLA ACÚSTIC DE PATERNA

Tots els ajuntaments de més de 50.000 habitants estan obligats a realitzar un mapa acústic que servisca de base per a les actuacions municipals de reducció del soroll en el municipi. Paterna hauria d'haver realitzat ja este mapa acústic, però res se sap d'ell, excepte que hi ha una dotació de només 1.000 euros en els pressupostos de 2010 per a este concepte. És una quantitat insignificant per a un mapa acústic i sobretot, per a un pla acústic que haurà d'establir mesures correctores.

El soroll en el municipi és un dels problemes que afecten de manera més directa a la qualitat de vida de la ciutadania i una qüestió sobre la qual es reben moltes queixes en l'ajuntament. Per açò és necessari realitzar una radiografia de les principals fonts de soroll en el municipi i després dissenyar mesures que pal·lien el soroll. Les fonts de soroll s'han de determinar, mesurar i estudiar com es neutralitzen. El tràfic de les diferents carreteres, les obres, etc., són fonts de soroll de què s'ha d'estudiar el seu impacte.

Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís “l'equip de govern ens té acostumats a veure molts plans sobre el paper per a fer la sensació que fan coses, però quan s'estudien amb deteniment resulta que tenen una dotació econòmica ínfima. La paràlisi del PP en l'Ajuntament de Paterna és cada dia més patent, encara que l'alcalde intente dissimular-ho amb plans com este, que després d'anunciar-los en premsa i quedar bé es guarden en el calaix i s'obliden. Esta és la veritat que ha de saber el poble de Paterna”, ha conclòs.