Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 3 de febrer del 2010

COMPROMÍS PER PATERNA EXIGEIX LA PARALITZACIÓ CAUTELAR DE LES TALES DE LA VALLESA

Tenim sospites fundades que les tales no s'han realitzat d'acord amb la llicència

Compromís per Paterna vol manifestar a l'opinió pública la seva preocupació per com s'estan realitzant els treballs de tales baix de les línies elèctriques a la Vallesa. L'empresa Iberdrola té llicència municipal des de fa mesos, però a la vista dels resultats de les tales, l'empresa no s'està ajustant als requeriments municipals.



La regidora de Compromís Cristina Domingo ha acudit a la zona talada acompanyada per tècnics independents que van manifestar que possiblement els treballs realitzats per l'empresa no s'ajustaven a la llicència que havia concedit l'ajuntament. Aquesta opinió és compartida per moltes persones que han anat al lloc de les tales i han vist l'amplària de la zona talada, que contrasta amb l'autorització concedida, així com altres actuacions també qüestionables.

Per això Compromís hem subscrit un document conjuntament amb les altres entitats representades en la Mesa de Tales de l'Ajuntament en el qual sol·licitem a l'alcalde de Paterna la paralització cautelar de les tales i, si és procedent, l'obertura d'un expedient sancionador a l'empresa.

També sol·licitem que un estudi tècnic municipal certifique quin tipus de tala s'ha realitzat. La llicència incloïa la presència de la policia local i de tècnics.Segons va manifestar el regidor de Medi ambient Ignacio Gabarda a la regidora de Compromís Cristina Domingo en la Mesa de Tales passada, l'Ajuntament no tenia cap tècnic per a estar supervisant els treballs mentre aquests es realitzaven, tal com indicava la llicència.

Sobre aquest tema, Loles Ripoll, regidora portaveu de Compromís, ha afirmat que l'equip de govern havia d'haver enviat un tècnic que supervisés en tot moment els treballs, és més, havia d'haver sol·licitat prèviament a Iberdrola un pla concret de la tala on es concretés com anaven a fer les tales. Quan un particular demana una llicència per a fer una reforma en la seva casa ha d'especificar que constarà l'obra, doncs el mateix havia d'haver sol·licitat l'Ajuntament a Iberdrola, però no ho ha fet ni ha destinat cap tècnic a inspeccionar els treballs durant la realització.

El resultat és evident: unes tales desproporcionades, molts arbres talats que es podrien haver salvat.

TORRENTI

Més noticies relacionades:

EL MOVIMENT SOCIAL I ECOLOGISTA DEMANA ACLARACIONS A L'AJUNTAMENT SOBRE LES TALES DE IBERDROLA (llig la noticia: TORRENTI)