Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dissabte, 27 de febrer del 2010

A proposta de Compromís, Paterna estudia una nova ubicació per Ikea

El Ple aprova una moció de Compromís perquè la multinacional s’ubique en els terrenys de l’antic polígon de tir militar


El Ple de l’Ajuntament de Paterna ha aprovat una moció per unanimitat per la qual es proposa estudiar una altra ubicació per a la multinacional Ikea. Es tracta dels terrenys de l’antic polígon de tir militar que es troben prop de Carrefour. La proposta de Compromís té diversos avantatges: en primer lloc, són terrenys públics amb un protocol d’intencions firmat i en vigor entre el Ministeri de Defensa i l’Ajuntament de Paterna que garantixen que les plusvàlues de la reclassificació revertiran en la ciutadania i dotaran al procés de màxima transparència. D’altra banda, hi ha una àmplia disposició de terrenys no urbanitzables entre Táctica i l’autovia CV-35. A més, en esta zona hi ha dos projectes autonòmics de transport públic, d’una banda la prolongació del tramvia fins als seus voltants i per una altra la instal·lació de l’estació intermodal amb la futura línia de transport públic paral·lela a la CV 35 en direcció al Camp de Túria.

A més, també s’ha acordat crear una subcomissió dins del Consell de Participació Ciutadana per a estudiar esta nova ubicació i preveure els problemes de mobilitat que puga comportar per a minimitzar-los i que no afecten els barris pròxims. Compromís ha demanat este matí la execució d’aquest acord.

En este sentit, la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, ha afirmat que “Compromís reitera el seu compromís amb la ciutadania per a treballar a fi que no empitjoren les condicions de mobilitat o mediambientals de cap barri de Paterna com a conseqüència de les possibles rebaixes en els costos del projecte. Així mateix, ens comprometem a recolzar les demandes dels barris afectats per a que els accessos al centre comercial no col·lapsen les entrades als barris, per a limitar la contaminació acústica del centre comercial i per a evitar el gran increment previst d’emissions de CO2”.

D’altra banda, i respecte a les xifres d’ocupació anunciades, Compromís ha exigit a l’alcalde que concrete el nombre d’ocupacions directes i indirectes de la botiga Ikea i el tipus dels contractes habituals d’estos centres i la garantia que el 80% d’eixos llocs de treball de nova creació es posaran a disposició dels i les parats de Paterna.

Llig tota la informació de la nostra notícia als següents mitjans de comunicació:

ABC
El Torrentí
Las Provincias
Hortanoticias
Paterna Ahora

--------

L'oposició denuncia l'ús dels espais públics per fer propaganda del PP

Llegir la nota de premsa