Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 26 de febrer del 2010

Un paper oficial darrere de l'insult


F. Arabí [Levante-EMV]

Mònica Oltra va incorporar el cognom patern als 11 anys, quan es va poder legalitzar la unió de la parella Oltra-Jarque, "exiliada" a Alemanya. L'apunt consta en la partida de naixement, que està en expedients oficials

L'insult del vicepresident Juan Cotino a la diputada de Compromís Mònica Oltra -li va espetar que s'avergonyiria de tenir una filla així i després li va vomitar que possiblement no coneix al seu pare- va calar en les entranyes de la parlamentària, que va tardar minuts a cridar a Juan Oltra, el seu pare, per a tranquil·litzar-lo.

Les circumstàncies de la crua existència del matrimoni Oltra-Jarque van fer que la diputada no poguera incorporar el cognom patern fins als 11 anys. Esta dada consta en la seua partida de naixement, document que figura en expedients oficials com el d'adopció dels seus fills, gestionada en la Conselleria de Benestar Social quan Cotino era titular, una coincidència que la pròpia Oltra va confessar que li "espantava".

El temperament de la diputada Mònica Oltra, una de les ànimes més enèrgiques de les Corts, té pedigrí. "Sóc filla d'un exili d'amor". La proclama poètica que llança la parlamentària s'ajusta a les circumstàncies que van viure els seus pares, Juan i Ángeles, quan, en vespres del maig francès i de la Primavera de Praga, van buscar la seua pròpia, la de la seua relació impossible, a Alemanya. Es van instal·lar en el xicotet Kaarst i van deixar enrere el corsé legal del nacionalcatolicismo.

Llegir tot l'article

Entrevista al pare de Mónica Oltra

Juan Oltra: "Els polítics han de comportar-se"

ESCOLTA L'ENTREVISTA D'ÀNGELS BARCELÓ A MÒNICA OLTRA
[minut 18]