Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 23 de març del 2010

Articles recomanats

Deuda histórica

Per Enric Morera
S'han acabat les falles. S'enceta la primavera amb pluja a la ciutat de València. Tot i el canvi d'estacions continuen les velles pràctiques.

El PSOE fa del pressupost general de l'Estat la seua finca particular. Si suprimim la sigla del PSOE i posem la del PP i l'apliquem al País Valencià serà el mateix. Ara bé els socialistes cuiden la seua finca andalusa. Sembla que han tornat a liquidar la "deuda histórica" ara pels danys del temporal i les inundacions (el nostre poble espera per les inundacions a La Marina Alta) i fins i tot s'ha reduït el nombre de peonades (de 35 a 20) per a accedir el subsidi agrari.
Article complet

El món desbaratat de Camps

Per Francesc García Latorre
Possiblement en els propers 14 mesos, de cara a eleccions, veurem com el PP comença a inaugurar coses que fa anys estan en funcionament, col·locar primeres pedres, omplir els solars de cartells anunciadors d´obres caducades en els calaixos de les conselleries, de fer campanyes institucionals amb un caràcter totalment partidista i amb missatges quasi subliminars, etc.
És l´etapa desbaratada de la dreta valenciana dirigida a persones de poca capacitat discernidora entre la realitat i la ficció. Com un encisador de serps, el president recorrerà la geografia valenciana proclamant les abundàncies i bondats de la política popular, aquella que ens ha portat a tindre mig milió d´aturats, el deute major del Regne i la imatge més tèrbola de la democràcia valenciana amb el cas Gürtel i les corrupteles d´un partit censor amb la cultura i l´art i discriminador per ideologia política.

Llegir tot

Pacte social i polític per l´educació

Per Reyes Matamales
La voluntat del Ministre d´Educació per tal d´arribar a un gran pacte educatiu està fent que es visualitzen les distintes apostes polítiques per tal d´enfrontar els problemes educatius més apressant: el alt fracàs escolar i l´abandonament prematur de les aules i les conseqüències negatives que té aquest fet en les seues possibilitats d´inserció sociolaboral.

Considerem que és imprescindible que la serietat i l´estabilitat siguen principis orientadors de qualsevol proposta de canvi acordada entre partits polítics, entitats i comunitat educativa per tal d´oferir un servei educatiu públic de qualitat i que siga un determinant del progrés i el desenvolupament de la societat al garantir la igualtat real d´oportunitats. Esperem que aquesta nova proposta ministerial no represente retrocessos sobre les fites aconseguides a dia d´avui sinó, tot el contrari, que supere les greus mancances detectades i patides per tots.

Més informació