Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 8 de març del 2010

COMPROMÍS DEMANA PROTECCIÓ SOCIAL PER A LES 1.500 FAMÍLIES MONOPARENTALS DE PATERNA

Amb motiu del Dia de la Dona:



Les famílies beneficiàries tindrien prestacions i podrien pal·liar la difícil situació econòmica que passen



A Paterna hi ha al voltant de 1.500 famílies en què el marit no passa la pensió als fills, o que esta és insuficient, i la família ha de subsistir amb els ingressos de la mare. La casuística és molt variada: hi ha dones que es porten relativament bé amb la seua ex parella i no li reclamen la pensió perquè temen que ell lluite per la custòdia dels fills, n’hi ha altres dones que han sigut víctimes de maltractaments del seu exmarit i no volen denunciar-lo perquè ha eixit de les seues vides i els fa pànic que es tornen a produir situacions violentes, etc. En molts casos són famílies que viuen precàriament, amb pocs ingressos i havent de criar els fills sense el suport econòmic dels pares.

Per tot això, Compromís proposarà en les Corts la creació d’un registre de famílies monoparentals. Per a registrar-se caldrà ser una dona separada o divorciada amb fills menors de 21 anys i a la qual la seua exparella no li paga la pensió o esta és menor de 275 euros. Les famílies registrades disposarien d’un carnet que els permetria obtindre una puntuació més elevada en la preinscripció escolar i en les ajudes i beques, com per exemple les beques de menjador i l’accés a un institut d’ESO, i també a escoles de Primària i infantils. També s’obtindrien ajudes per a accedir a pisos protegits i una prestació anual per fill fins als 6 anys.

Segons les dades de què disposem, hi ha més de mil cinc-centes famílies monoparentals a Paterna que podrien acollir-se a estos beneficis socials. L’Ajuntament de Paterna hauria de publicitar entre la seua població l’existència d’este registre i es podria convertir en entitat col·laboradora, com fa ara amb la renda garantida de ciutadania. A més, amb este carnet, les famílies monoparentals de Paterna també podrien tindre beneficis municipals, com més puntuación per a les escoles infantils municipals, reducción de determinades taxes, etc.

La proposta de Compromís suposaria equiparar estes famílies amb les famílies nombroses. Segons Loles Ripoll, membre d’Iniciativa i portaveu de Compromís, “Hi ha moltes dones al nostre municipio que s’ho estan passant molt malament, que són les ‘madres coraje’ actuals, que es veuen sense suport econòmic i havent de portar una vida normalitzada perquè els fills no noten les dificultats per què passen. Estes dones necessiten que la societat les ajude perquè l’exclusió social planeja sobre elles i Compromis, com a formació d’esquerres i sensibilitzada amb les desigualtats socials, ha plantejat esta iniciativa que milloraria les dificultats per les quals passen estes dones i els seus fills i filles”.

Publicada:
INFOPATERNA
Pàgina 26

2 comentaris:

Anònim ha dit...

8 de marzo dia de la mujer en gespa se celebraron elecciones sindicales los trabajadores no saben quien son sus representantes sindicales pero su cordinadora ana si sabe humillarlos por votar en dichas elecciones los castiga camviandolos de un centro a otro ejemplo la cañada valentin hernandez santa rita ayuntamiento viejo teatro capri cuevas del batan gran teatro todos los conserges le tienen un miedo horrible pues la cordinadora les puede hacer perder su puesto de trabajo y ninguno quiere hablar mirar haber de que manera se les puede ayudar desde compromis si llamando al orden asu cordinadora ho politicamente camviarla a conserge para que pruebe su propia medicina gracias un conserge anonimo por miedo no pongo mi nombre

Compromís per Paterna ha dit...

Muchas gracias por hacernos llegar esta información. Estudiaremos el tema y en cuanto dispongamos de más información y podamos darle alguna alternativa le informaremos mediante el blog o haciendo un comentario en esta entrada.
Gracias