Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 5 de març del 2010

PP i PSPV s'oposen a la proposició de Compromís per a rebutjar la prolongació de l'edat de jubilació als 67 anys

El PP i PSPV en les Corts Valencianes van votar ahir en contra d'una Proposició No de Llei presentada per Compromís en la qual s'instava a rebutjar la mesura adoptada pel consell de Ministres de allargar l'edat de jubilació fins als 67 anys i donar suport a les reivindicacions presentades en les mobilitzacions convocades pels sindicats el dia 23 de febrer contra aquesta mesura.

La iniciativa, defensada per la portaveu d'Economia de Compromís, Mireia Mollà, recollia, a més, instar al Ministeri d'Economia a acceptar alternatives "viables i estructurals que permetan obtenir nous recursos", entre les quals es va exposar lluitar contra el frau a la Seguretat Social; incorporar en el règim general a empleades de la casa i al sector agrari; combatre l'atur i reduir la temporalitat; afavorir l'ocupació dels joves; entre altres. Mollà va indicar que allargar l'edat de jubilació és un "atac directe" als joves, que suposen el 40 per cent dels aturats i als quals es "hipoteca el seu futur".

Així mateix, va criticar que el Govern és "només la veu dels poderosos" i que amb les seues mesures "no garanteix la protecció social", sinó que comporta "benefici directe als bancs", i amb això "torna a la dinàmica que ens ha dut a la situació en la qual ens trobem". Al seu judici, "no hi ha justificació tècnica" per a aquesta mesura que està propera al "neoliberalisme pur i dur". En aquest sentit, va manifestar que "sembla mentida que el Govern vulga ser la còpia barata del PP". El grup 'popular' va presentar una esmena en la qual proposava rebutjar les modificacions del sistema de pensions "que s'hagen efectuat sense estar avalades pels informes tècnics dels experts", "on s'analitzen els problemes estructurals del sistema de seguretat social". També apel·lava al Pacte de Toledo perquè siga el fòrum en el qual s'aborde qualsevol reforma, "amb l'acord de les forces polítiques".

Compromís no va acceptar la proposta perquè, segons va explicar Mollà, "no diu clar" si "rebutja o no" la mesura del Govern i perquè el PP pretén generar "por" en la societat respecte al Fons de pensions, quan el seu superàvit arribarà a "en breu" els 62.000 milions d'euros.