Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 30 de març del 2010

La Plataforma d'Aturats, prosegueix el tancament en el el saló de plens

[Actualitzat el dijous 1 d'abril a les 18 hores]

Els representants de la Plataforma continuen al Saló de Plens des de la nit del dilluns i estan disposats a allargar la situació fins arribar a un acord

El col·lectiu pren aquesta mesura després de sis mesos rebent excuses per part de l'equip de govern

Redacció: dilluns 29 de març. Aquest col·lectiu va presentar el passat mes de setembre un projecte d'agricultura ecològica amb un pressupost previst de 30.200 euros. Des d’aleshores, i malgrat les “bones intencions” del Partit Popular, la Plataforma només ha aconseguit que l'Ajuntament duga al ple d'aquesta nit un conveni de mínims, amb el qual no estan d'acord. Segons les seues paraules se senten “enganyats” i entenen que després de diferents pretextos el conveni que s'aprovarà aquesta nit no recull el projecte original i el seu pressupost s'ha reduït a la meitat: 13.500 euros.

Davant aquesta situació, Compromís per Paterna ha sol·licitat la retirada del punt i ha demanat al primer edil, Lorenzo Agusti, que negocie aquest conveni amb la Plataforma de Desocupats per a poder aprovar-lo en ple per unanimitat i amb l'acord total d'aquest col·lectiu. El govern local del Partit Popular s'ha negat al·ludint que prefereixen aprovar-lo. A partir d'aquest moment es sotmetrà a informació pública.

El grup municipal Compromís per Paterna ha donat suport des del principi aquest projecte que va nàixer amb l'objectiu de recuperar els horts abandonats a Paterna i mantenir l'equilibri del parc natural del Túria mitjançant el “reciclatge” de treballadors i treballadores . Segons han indicat des d'aquesta coalició, aquesta iniciativa permetrà la posada en valor de l'horta i la reinserció laboral per a un sector, el de la construcció, que travessa uns moments molt difícils.

Des de Compromís per Paterna, la seua portaveu Loles Ripoll ha criticat la poca habilitat negociadora de l'equip de govern del PP i ha trobat a faltar la voluntat real d'apostar per aquest tipus de projectes. És una qüestió de prioritats i aquest equip de govern està demostrant amb xifres quins són els seus interessos”, ha manifestat Ripoll. La portaveu ha fet així referència a una informació que Compromís per Paterna va traure a la llum fa poc i que la Plataforma ha plasmat en una octaveta que ha repartit en el saló de plens: el PP es va gastar 44.515 euros en un menjar i un sopar per la Setmana de la Dona, i en canvi únicament pretenen invertir 13.500 euros en aquest projecte, que va ser impulsat a l'origen per la Granja Julia.