Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 16 de març del 2010

GOVERNACIÓ ELUDEIX RESPONSABILITATS SOBRE LES LLUITES DE GALLS


Mireia Mollà: “reclamem mesures preventives i dissuasòries contra esta pràctica de maltractament animal”

La portaveu adjunta de Compromís Mireia Mollà ha valorat hui la resposta que el conseller de Governació Serafín Castellano ha realitzat a una pregunta seua sobre les lluites de galls i les actuacions del Consell contra esta pràctica il·legal.

Segons Mollà “Governació s’ha llavat les mans sobre la problemàtica de les lluites de galls que es realitzen en terres valencianes dient que la competència en este assumpte és exclusiva de l’Estat, argument absolutament falç”.

“Hi ha comunitats autònomes que han legislat sobre esta matèria i la Generalitat té plenes competències per a establir una actuació legislativa o reglamentària que establisca mesures contra l’organització de lluites de galls”.

“A més –ha afegit la diputada ecosocialista- la Policia de la Generalitat té competències en la celebració d’espectacles així que, contràriament al que defén Castellano, pot intervindre i realitzar les diligències corresponents davant les lluites de galls”.

“Des de Compromís ens hem dirigit a la Conselleria de Governació després de fer-se públic què, encara ser il·legal, a la nostra comunitat se celebren lluites de galls. Amb la resposta de Castellano constatem que perseguir este tipus d’espectacles amb maltractament animal no és cap prioritat per al nostre govern autonòmic”.

Per a Mollà “el greuge comparatiu és evident amb altres espectacles amb animals, com els que utilitzen bous, que si són matèria legislativa per la Generalitat mentre les accions contra les lluites de galls, obertament il·legals i amb presència clandestina en el nostre territori, no són cap prioritat per al govern del PP”.

“Des de Compromís reclamem al Consell major implicació en la lluita contra esta problemàtica, que passaria per una actuació directa de la Policia Autonòmica contra estos espectacles il·legals, a més de la presa de mesures preventives i dissuasòries recollides per la legislació valenciana que haurien de dur-se a terme des de la Conselleria de Governació”, ha conclòs Molla.