Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 17 de març del 2010

LA VALLESA: LA GERMANA POBRA EN LA PROTECCIÓ CONTRA INCENDIS


Ara que estem a temps de previndre és el moment d’actuar

Compromís proposa que la Vallesa adopte el mateix sistema contra incendis del Saler


En el bosc de la Vallesa s’estan realitzant diferents actuacions per a previndre incendis: simulacres d’evacuació, el desbrossament dels límits, vigilància a l’estiu, etc. Així mateix, en els pressupostos municipals per a l’any 2010 Gespa disposa d’una comanda d’actuació en el bosc; dins d’un pressupost de 544.000 €, figuren partides econòmiques per a brigades forestals i de vigilància en el Parc. Des de Compromís compartim la inquietud per esta zona natural, per això pensem que s’hauria de fer un pas més en esta direcció i ampliar la prevenció amb sistemes de vigilància i detecció prematura d’incendis, amb diferents i noves tecnologies que ens garantisquen una protecció sobre la massa forestal del parc.

En el Saler s’utilitza amb èxit un sistema de càmeres tèrmiques, que ara s’àmplia dins del Pla E, que recolzades per un sistema de càmeres convencionals garantixen la supervisió permanent de la zona controlada protegint qualsevol tipus d’incident susceptible de ser identificat com a foc.

El parc natural del Túria, la germana pobra dels parcs naturals

Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís “el sistema que proposem és un sistema conegut, i inclús hi ha un pressupost d’instal·lació per al bosc de La Vallesa. El que hauria de fer la Generalitat és emular al Parc Natural de l’Albufera i instal·lar-lo en la Vallesa i en altres zones boscoses del parc natural del Túria”.
Loles Ripoll ha afirmat que “la inversió de la Generalitat en el parc natural és irrisòria, i precisament esta tecnologia és molt positiva per a detectar incendis en la seua fase molt incipient, quan a penes són visibles des dels observatoris existents”.

Segons la informació de què disposa Compromís, el sistema de protecció d’incendis per al bosc de La Vallesa consistiria en el següent:
Instal·lació d’una càmera situada en la torre de sentinella en el Tossal de les Terreoles, una altra en la zona de Martinot i una tercera en Bonavista.

Instal·lacions necessàries per a les comunicacions, transmissió de dades, etc.

La cobertura de protecció així aconseguida seria la reflectida en la imatge que il·lustra aquesta notícia.
Per a Compromís, els diners per a este projecte els hauria d’aportar la Generalitat, ja que estem parlant d’un parc natural –autonòmic– i no d’un paratge natural municipal, encara que l’Ajuntament podria obtindre'l també de la comanda que té Gespa, dels pressupostos municipals de 2010 d’actuació en el Bosc, en els quals hi ha un pressupost de 544.000 € en el qual figuren partides econòmiques per a brigades forestals i de vigilància en el Parc, i també es podria plantejar dels pressupostos participatius.
Compromís plantejarà esta proposta en la pròxima reunió del Consell Assessor de Medi Ambient i Urbanisme municipal.

Publicada:
Hortanoticias