Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 6 d’abril del 2010

COMPROMÍS DEMANA QUE LA CORPORACIÓ DE PATERNA NO ASSISTISCA OFICIALMENT ALS ACTES RELIGIOSOS

La ciutat de Paterna realitza al llarg de l'any diversos actes religiosos de caràcter públic: processons com les de la Setmana Santa, ofrena de flors a la Mare de Déu en Falles, actes en commemoració de les festes del Santíssim Crist de la Fe i Sant Vicent Ferrer... Són festes catòliques amb fort arrelament entre un sector de la població que Compromís per Paterna entén i respecta.

Tradicionalment, les corporacions municipals de Paterna han participat de manera oficial en els actes religiosos, igual que passa en molts altres pobles, però per a Compromís, un grup polític aconfessional que respecta els principis constitucionals que qualifiquen l'estat espanyol com a laic, és important que totes les institucions, i més encara les que estan més pròximes a la ciutadania com són les administracions locals, mantinguen la seua independència respecte de totes les religions.


Per a Loles Ripoll, portaveu de Compromís: "les institucions polítiques representen tota la ciutadania, i per això s'han de mantindre equidistants de totes les confessions religioses. En la Paterna actual hi ha moltes persones no practicants, moltes atees, també catòliques i de moltes d'altres religions que practiquen persones que han vingut d'altres regions del món. Per això, ara més que mai, és necessari que els representants polítics municipals es mantinguen al marge de qualsevol manifestació religiosa, tant per mandat constitucional com també perquè els representants municipals ho són de tota la població paternera, i no s'han de decantar per cap religió".

Per tot això, Compromís per Paterna ha demanat que la corporació municipal de Paterna no participe com a tal en cap acte de caràcter religiós, encara que tradicionalment s'haja fet. La tradició no pot justificar unes actuacions que vinculen el poder municipal directament amb una de les esglésies de la nostra societat. La laicitat de l'estat implica que els representants polítics no s'impliquen en raó del carrec que representen en cap manifestació religiosa.

Evidentment, com qualsevol altra persona, els membres de la corporació municipal que des de la seua llibertat religiosa opten per participar en actes de caràcter religiós, ho hauran de fer a títol personal i sense cap signe extern ni protocol·lari de representació pública de l´Ajuntament de Paterna.

El consistori discutirà aquesta qüestió en el pròxim ple municipal a iniciativa del nostre grup municipal, que presentarà una moció al respecte.

Publicada:
LEVANTE
PATERNA AHORA

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo vull fer-vos una pregunta: ¿vosaltres, com a partit polític, tampoc no assitireu a cap acte de caracter religiós?. Jo veig que heu assistit a carnestoltes, a la cavalgata de reis (catòlica), la fiesta del cordero (musulmana). Però en cap moment dieu que cada persona del vostre partit ha acudit de forma personal, sinó que parleu del vostre grup. En eixe cas crec que també vosaltres heu de deixar d'assistir a actes religiosos i penjar-los a la web.

Loles ha dit...

Moltes gracies, en primer lloc per llegir el nostre blog i en segon per les seves reflexions.
En relacio als Carnestoltes supose que esta voste d'acord que es una celebracio totalment pagana i de fet va estar prohibida durant molts anys.
Crec que es ben facil diferenciar entre les manifestacions purament religioses i les lúdiques que es poden fer al voltant d'una celebracio religiosa.
A la festa del fi del ramada, es varen juntar i es va fer un berenar ballaren i cantaren.
Em pregunte si en tal cas no podem o debem anar a la Cordà perque esta dins de les festes dedicades als sants de Paterna, o a les falles perque son en honor de S. Josep?.
El que nosaltres demanarem en la mocio está relacionat amb que l'estat espanyol es aconfesional i ho arreplega clarament la Constituciò.
De nou moltes gracies per les seves reflexions

Anònim ha dit...

Si es que no hay que hacerlo tan dificil, yo lo entiendo perfectamente, la corporación va a las misas y procesiones y no lo deben de hacer representandome por ejemplo a MI, y las señoras de Compromìs pueden y deben ir a donde quieran. Por cierto suelen ir a actos que saben que no les van a dar ningún voto como a los que realizan organizaciones de inmigrantes, y por alli no se ve a los que van a las procesiones NI A UNO ¿ sera precisamente porque no pueden votar?.
SIGAN SIENDO CONSECUENTES SRAS DE COMPROMIS Y NI CASO DE LOS COMENTARIOS.
Por cierto, a más de uno(hombre), bastante rabia le dá que entre usted en la Cordà...

Anònim ha dit...

Jo també entenc que estem en un estat aconfesional i que potser, l'ajuntament hauria d'estar desvinculat de la religió, però no deixa de ser una tradició que les institucions acudisquen a actes religiosos, en aquest cas catòlics perquè són els majoritaris, la religió catòlica continua sent la majoritaria vulguem o no.
Ara bé, també és veritat que molta gent que acudisc a les processions ho fa per divertir-se i per tradició,i no perquè siga molt catolic, tot el contrari. No veuria bé que un membre del govern municipal fóra obligat a acudir a actes religiosos perquè ha de representar a l'ajuntament: n'estic segur que sempre hi haurà algú que no tinga problemes d'anar-hi.
D'altra banda, no crec que cal donar tanta importància a estos actos, catolics o d'altres religios. A mi em va arribar un correu electrònic amb la invitació a la festa del cordero i no vaig anar-hi. En primer lloc sóc catòlic perquè estic batejat però mai no acudisc a l'església, i no vaig trobar molt coherent anar a celebrar la fiesta del cordero que pertany a una religió que ni es la meua perquè sóc agnostic, ni mai ho serà. De la mateixa manera que no vaig a la misa del gallo, ni a viacrucis, etc. no tenia sentit celebrar la fi del ramadan.
No sé si algun membre del govern de l'ajuntament va ser invitat i si va anar-hi o no. Ara bé, si hagueren invitat, que no ho sé, a algú de la ajuntament i no hi haguera anat, ¿ho trobaríeu bé? Doncs, ¿per què no proven de fer una invitació formal l'any que bé?, és només una idea. Es podria vore si l'equip de govern només dona suport a la religió catòlica i no a la resta.