Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 22 d’abril del 2010

COMPROMÍS DENUNCIA QUE EL PP HA APROVAT UN PLA D'ACCESSOS A HERON CITY QUE PERMETRÀ L’AUGMENT DEL SOROLL

Agustí ha promés als veïns el que després no pensa complir

El pasat mes de febrer, l'Ajuntament de Paterna va aprovar, amb els vots en solitari del PP, el Pla d'Accessos a Heron City, per on transitarà la major part del trànsit que accedirà a Ikea. El Govern municipal ha vingut prometent als veïns afectats per este pla que no augmentaria el soroll ambiental, ja que es posarien en marxa una sèrie de mesures per a pal·liar-lo. Però resulta que a l’aprovar el text refós ha incorporat la fitxa tècnica on s’afirma que “en cas que se superen els objectius de qualitat acústica per a les zones residencials, la Conselleria d’Infraestructures i Transport, com a autoritat competent, previ l’informe de la Conselleria de Medi Ambient, podrà exceptuar l’aplicació dels nivells màxims…, de manera que es podran establir altres nivells màxims específics” i acaba: “A la posada en ús de les noves actuacions es comprovarà el nivell acústic transmés a l’entorn”.

És a dir, que front a l’evident major afluència de trànsit que suposarà un augment del soroll ambiental, el Pla d’Accesos preveu establir altres nivells màxims, i això vol dir que davant de l’augment del soroll el que faran, senzillament, és pujar el límit per a eixa zona. En una paraula: com no es pot complir la norma, es canvia la norma, ní més ni menys.

A causa de les reiterades protestes veïnals, l'Ajuntament està instal·lant actualment unes pantalles antisoroll, però tot i així no serà suficient per a reduir els decibels al màxim anterior. Els veïns, preveient l'augment del soroll pel trànsit cap a Ikea havien demanat a l'Ajuntament una modificació del pla parcial d'Ikea per tal que la ubicació de la multinacional es desplaçara uns 100 metres, però sembla que Ikea no va acceptar este canvi, cosa que també afectarà a l'augment del soroll ambiental.

Segons Loles Ripoll, membre d'Iniciativa i portaveu de Compromís: "és evident que amb la instal·lació de dos grans superfícies noves en Heron City i la possible ubicació d'Ikea, per molt que l'Ajuntament instal·le pantalles protectores, el soroll ambiental augmentarà. Compromís critiquem que l'alcalde diga als veïns una cosa diferent de la que posa en el pla d'accessos, i és que sí que es preveu este augment, i en comptes d'escometre plans més ambiciosos de reducció del soroll, aprova augmentar el soroll màxim permés. Així qui eixirà perdent serà la salut i la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la zona".

D'altra banda, Ripoll també ha destacat que "Sembla que la pràctica de dir als afectats coses diferents del que hi ha en els papers s'està convertint en un hàbit en Lorenzo Agustí: va passar amb el conveni d'Ikea, també ha passat amb el conveni amb els parats, on ha acordat prèviament una cosa i ha volgut aprovar una altra. I ara està passant amb els veïns de les zones pròximes a Heron City".

Publicat:
PATERNA AHORA
PATERNA AL DIA
PATERNA.BIZ

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si es que es la de siempre...este alcalde dice a todo que si y hace lo que le parece luego, la mayoria de veces que NO...y al principio es lo que la gente quiere oir pero a los tres años ya es hora de DARSE CUENTA DE COMO GOBIERNA Y QUE PRIORIZA...