Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 28 d’abril del 2010

COMPROMÍS PROPOSA UN PLA INTEGRAL DE REACTIVACIÓ COMERCIAL

Critica que l'Ajuntament no ha posat en marxa el pla que proposava


Paterna és la capital de l'Horta Nord amb 65.000 habitants, però molts no compren en els comerços de Paterna a pesar que hi ha una oferta comercial molt completa i variada. Amb la crisi i l'insuficient recolzament institucional s'ha agreujat la situació dels comerços de Paterna, molts dels quals han hagut de tancar. En els últims 18 mesos la llista ascendix a més de 70 comerços de tot tipus.

Loles Ripoll, regidora portaveu de Compromís, ha afirmat que "El pla d'acció comercial anunciat per Lorenzo Agustí l'any passat no s'ha posat en marxa, i mentrestant la situació comercial a Paterna no millora".

Cal posar en marxa un pla que contrareste l'atracció que provoquen les grans superfícies en el públic, ja que els grans centres comercials invertixen molt en publicitat i autopromoció, i això condiciona la resposta dels consumidors. Este pla hauria d'incloure accions diverses: urbanístiques (ampliar l'accessibilitat dels vianants i les bicicletes, entre altres), publicitàries (amb quatre campanyes a l'any per a estimular el consum local), continuar les fires i passarel·les, subvencionar actuacions modernitzadores, reduccions fiscals i posar en marxa la targeta de compra en comerços locals que amb la qual hi hauria rebaixes en transport, teatres i instal·lacions esportives.

Estes accions coordinades ajudarien a frenar els tancaments de comerços i revitalitzarien la demanda. Com a exemple està Burjassot, que és un municipi que, a pesar d'estar pròxim a València, té uns comerços locals molt concorreguts pel suport que se'ls dóna des de l'Ajuntament. A Paterna falta més recolzament municipal. Segons Ripoll “Volem que a Paterna no tanque cap comerç més. Cada comerç que tanca suposa la pèrdua d'un o dos llocs de treball". Ripoll també ha remarcat que "L'actual corporació ha fet poc per reactivar el comerç local. L'alcalde va anunciar a bombo i platerets un pla d'acció comercial que s’ha convertit en fum, i mentrestant la sagnia de tancaments de comerços continua. Si pensa que és un sector important ha de demostrar-ho amb fets i no amb anuncis rimbombants". Per això Compromís demanem el disseny i posada en marxa sense dilació d'un pla integral de reactivació comercial amb campanyes estables, continuades, ben planificades i atractives que aconseguisquen que la gent es quede a comprar a Paterna. Hem d'aconseguir que la gent valore el que té al poble: varietat, comoditat, qualitat i preus competitius, i això només es produirà amb un suport important del nostre Ajuntament, que Compromís exigim a l'equip de govern”.

Publicat:
INFOPATERNA
PATERNA AHORA
HORTANOTICIAS
Retall: Levante EMV

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Una más...prometer, prometer, hasta...GANAR LAS ELECCIONES

Anònim ha dit...

Preguntad a los comercios asociados al PUC que también existe, a ver si están de acuerdo con las actuaciones de la concejalía de comercio.
gracias Compromìs y ánimo aunque os cuestiones o os insulten.