Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 29 d’abril del 2010

LA CORPORACIÓ MUNICIPAL DE PATERNA CONTINUARÀ ASSISTINT COM A TAL ALS ACTES RELIGIOSOS

El PP i PSOE rebutgen la proposta de Compromís
L'Ajuntament de Paterna va debatre i va rebutjar, al Ple ordinair celebrat el passat dilluns, la proposta de Compromís perquè l'alcalde i els regidors no assistiren en representació de la corporació als actes religiosos.


Fa 31 anys, concretament a l'agost de 1979, la corporació d'esquerres que governava Paterna va aprovar una moció semblant a la què ara ha presentat Compromís, però en 1999 un pacte entre PP, PSOE i UV la va deixar sense efecte. Per esta raó, des d'esta data la corporació municipal de Paterna assistix als actes religiosos com a tal corporació, i després de rebutjar la moció de Compromís, les coses no canviaran.

Per a Loles Ripoll, membre d'Iniciativa i portaveu de Compromís “havíem presentat esta moció amb l'esperança que el Partit Socialista canviara de posició, però el PSOE no ha tingut la valentia de recolzar la moció i ha votat en contra. No entenem que vagen per ací defenent la república en alguns actes i que quan cal posicionar-se sobre una de les ensenyes més importants del republicanisme, com és la laïcitat, no es manifesten clarament a favor d'ella. És una mostra més que en el PSOE no hi ha renovació sinó continuisme.”

Quant al PP, “esperàvem que, tan respectuosos que són amb la constitució, foren conseqüents i votaren a favor de mantindre la més estricta separació entre la institució i els actes religiosos, però el PP ha demostrat una vegada més la seua vinculació amb l'església catòlica. Estem segurs que ara que la nostra societat és cada vegada més multicultural esta vinculació amb l'església catòlica serà cada vegada més criticada. És qüestió de temps. Estic convençuda que en un futur no molt llunyà Paterna veurà com una altra corporació aprova la moció que ara s'ha rebutjat”, ha conclòs la regidora.

Publicat:

Retall: LEVANTE EMV
EL TORRENTI
PATERNA AL DIA

4 comentaris:

Anònim ha dit...

em sembla bé, si un regidor no vol anar-hi ningú no l'obligarà però sempre hi haurà algú que hi vulga anar

Anònim ha dit...

com a Ajuntament no hi deurien anar, si a titol personal que vaja qui vullga, pero no en representacio de tots el paterners...d'açi poc li demanaran fer el ramadan i ho fara per tal de quedar be...la religio i la politica no deuen anar units mai.

Anònim ha dit...

doncs no m'estranyaria, o anar a la festa d'acabament del ramadan com vareu fer vosaltres

Loles ha dit...

La festa del Ramadà NO VA SER CAP CIRIMONIA RELIGIOSA...varen ballar, cantar i feren un berenar.Es evident que no es pot comparar. Vaig anar com a mostra de solidaritat amb un col-lectiu com es Paterna te da la mano. I SOC, SOM CONSIENTS, que no van a votar a les municipals, a lo millor o el pitjor per aixo no van uns altres politics