Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 5 de maig del 2010

COMPROMÍS DENÚNCIA EL FRACÀS DE L'ECOBONO QUE NOMÉS HA TORNAT EL 36% DE LES TAXES DE FEM PAGAT

Mentrestant el 100% dels que no van pagar, entre 2006 i 2007, seguixen sense fer-ho a l'expectativa de que prescriguen el seu deute i els recàrrecs

Loles Ripoll, membre d'Iniciativa i portaveu de Compromís, ha dit: “Ja ho hem dit moltes vegades, si de veritat Agustí volia tornar la taxa de fems que van pagar els ciutadans complidors entre 2006 i 2007, fins a la seua derogació, havia d'haver buscat una altra fórmula que la d'un “ecobono” que a pesar de les seues pròrrogues només ha aconseguit tornar 816.767 €, sobre un total recaptat de 2.2274.700 €, menys del 36%”.

Així l'operació de màrqueting polític del “ecobono” ha suposat per a l'Ajuntament uns ingressos nets de 1.458.000 € a costa dels que van complir les seues obligacions fiscals amb l'Ajuntament, mentres que els que seguint les consignes del PP van boicotejar la taxa, enterament legal com es va sentenciar després, no han pagat res, cent per cent gratis.

L'Equip de govern s'excusa en què han tornat les sol·licituds de subvenció tramitades, encara que no totes, però la realitat és que des de Compromís no podem acceptar que un cobrament obligatori que es fa, en molts casos, a través de domiciliacions bancàries, no s'haja pogut volgut tornar d'ofici a tots i cada un dels ciutadans complidors. Eixa és la realitat que els números confirmen de forma escandalosa.

TAMPOC HAN COMENÇAT A TORNAR LA TAMER

A pesar de les promeses efectuades per Agustí, l'Ajuntament tampoc ha començat a tornar la taxa TAMER pagada pels veïns a través dels seus rebuts de l'aigua, sense que fins a la data es coneguen terminis ni procediment de devolució, encara que donat el “èxit recaptatori de l'ecobono” serà semblant, per a tornar només una ínfima part de les quantitats pagades durant 2009 i el primer trimestre de 2010.
Per tot això Ripoll denúncia que enfront d'això, els insubmisos fiscals de Paterna ningú els ha requerit el pagament, amb els seus recàrrecs legals, dels seus dèbits amb la hisenda municipal que els tenen comptabilitzats com “pendents de cobrament” a l'expectativa de la seua prescripció legal.
Amb això el PP dóna un pèssim exemple al primar la insubmissió enfront del comportament responsable dels que van acudir a pagar les seues obligacions amb el municipi. “Que ningú s'escandalitze, perquè, si en futur els del PP són objecte d'una campanya semblant que agreuge, més si és possible, la delicada situació de les arques municipals”. Ha conclòs Ripoll.

Publicat:
Retall de LEVANTE EMV (4 de maig)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Es terrible que quienes cumplimos la ordenanza y pagamos los impuestos, estemos subvencionando a quienes no lo han pagado a PETICION DEL SEÑOS AGUSTI Y EL PP DE PATERNA,para ganar las elecciones alentaron a la gente para no pagar un impuesto...ahora, no se ha devuelto la tasa a todo el mundo, no han empezado a devolver la del EMTRE...por tanto no han cumplido sus promesas, y además han consentido que haya gente que no haya pagado con lo cual se ha dejado de ingresar dinero en el ayuntamiento...