Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 24 de maig del 2010

COMPROMÍS DETECTA ERRORS DE DISSENY EN EL PARC CENTRAL


LA FALTA DE CORREDORS FORÇA LA GENT A XAFAR LA VEGETACIÓ

Quan fa algunes setmanes que es va inaugurar el Parc Central, Compromís per Paterna hem comprovat com algunes crítiques de veïnes i veïns eren totalment fundades. Diverses persones ens havien comentat que no hi ha suficients corredors per a accedir a les diferents zones del parc, i això fa que la gent passe per damunt de la vegetació per a no fer tot el rodeig per a accedir a zones que estan molt pròximes. Efectivament, hem pogut comprovar com no hi ha suficients passos entre els massissos de vegetació, que són massa llargs en algunes zones, ni escales per a que els xiquets i les xiquetes puguen pujar o baixar per terraplens sense haver de caminar quasi 50 metres fins arribar a l'escala i altres tants per a tornar.

El problema és que els espais estan tancats i tenen poques eixides. Per això, tant xiquets i xiquetes com majors xafen la vegetació. Les conseqüències es poden veure en les fotografies adjuntes. Els terraplens on hi ha vegetació i que es reguen per goteig tenen els tubs totalment desplaçats i amuntegats perquè els xiquets i les xiquetes els utilitzen per a aguantar-se mentre escalen els terraplens. A més, la vegetació que està al costat de la zona infantil està deteriorada per tant com se la trepitja. Per tot això, Loles Ripoll, regidora de Compromís, ha afirmat que "després de visitar el parc amb la mirada d'una veïna que va al parc a passar una estona agradable, he pogut detectar que hi ha zones realment deteriorades a les poques setmanes de la inauguració, i això és perquè el disseny del parc en alguns trams no respon a les necessitats de la gent. És necessari que els espais siguen més permeables, és necessari que es facen més passos per a accedir d'una zona a una altra sense fer grans rodejos. Si no es fa així, el deteriorament d'algunes zones anirà en augment, d'això no hi ha dubte".

Per a Compromís, estos errors de disseny es poden corregir amb poca inversió. El que cal fer és, segons Ripoll, "fer el que nosaltres hem fet: anar al parc i observar; així es poden detectar problemes com el que estem describint". Per això hem demanat al regidor d'obres que estudie el tema per a poder rectificar prompte i evitar una degradació major de determinats espais".

D'altra banda, Compromís també hem observat que hi ha grans zones d'herba que està prohibit xafar, i encara que hi ha zones on poden estar les persones, com les taules de pic nic, els jocs infantils, etc., també és cert que l'extensió tan gran d'herba convida a estar-hi i tombar-se o jugar a algun joc, com passava este diumenge i es pot comprovar en una de les fotos on al costat del rètol que impedix xafar la gespa hi ha persones jugant a la pilota. Per a Compromís, cal estudiar millor els usos permesos per a estos espais. Ripoll ha afirmat que "Tal vegada no es puga jugar al futbol, però seure una estona damunt de la gespa és molt agradable, i no hem d'oblidar que este parc és per a contemplar, però sobretot per a gaudir".

Publicada:

Infopaterna
Paterna Ahora
L'Informatiu

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Toda la razón del mundo...y es que a parte de gastar dinero lo mas importante es mantener...

Anònim ha dit...

Pues además los chavales que van con el monopatin ese haciendo piruetas la mayoria NO LLEVA CASCO, ¿no está prohibido?. Es que si se caen se van a Abrir la cabeza, y a mi me parece muy bien que se diviertan...pero que alguien les diga que se pongan proteccion en la cabeza...por Favor...

Anònim ha dit...

QUI VA TINDRE LA OCURRENCIA DE FICAR-LI "PARQUE CENTRAL" NO S'HA TROVAT CAP NOM MES ARRELAT A PATERNA.?
ELS PAELLEROS NO TENEN OMBRA I ESTÀN MOLT LLUNT DE LA PINADA.
eLS PAELLEROS DEURIEN DISPOSSAR D'AIGUA (UNES AIXETES I UNES PIQUES PER ESCURAR A POCS METRES D'ELLS)