Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 24 de juny del 2010

COMPROMÍS DENUNCIA QUE AGUSTÍ HA HABILITAT UN CAMÍ INUNDABLE PER A ACCEDIR A LA FONT DEL GERRO DES DE LA CANYADA

L’opció improvisada té informes negatius dels tècnics municipals

La construcció de l’institut de la Canyada està molt avançada, però fins fa poc el govern municipal no es va plantejar el tema dels accessos des de les diferents zones del barri. De fet, la construcció del nou centre havia d’anar paral·lela amb la urbanització de la zona limítrof, compromís que va assumir l’Ajuntament

Però després de diverses crítiques veïnals, especialment de la Junta de Barri de la Canyada, els regidors d’Educació i Infraestructures han reconegut que les obres d’urbanització no havien  previst els accessos al  mateix des del barri.

 Pressionats pels mateixos veïns, han hagut de reconéixer que es veien obligats a suprimir el pas a nivell dels voltants, el que comporta també el tall de la connexió de la Canyada amb el Polígon Font del Gerro, molt utilitzada per treballadors d’este que viuen en el barri.

En el súmmum de la improvisació, Agustí ha ordenat asfaltar el camí de la Lloma Redona o de Bocheros, camí rural que passa per davall de l’A7 fins a la primera fase de Font del Gerro.

 Es dóna la circumstància que la gerència d’ASIVALCO ja havia sol·licitat a l’Ajuntament l’asfaltat d’esta via rural en 2008, havent-se denegat la petició a conseqüència d’un informe tècnic del mateix ajuntament que afirmava que el camí “no està dissenyat per a la circulació habitual de vehicles, ja que la seua missió principal és permetre el pas d’aigua que s’arreplega al llarg de la carretera principal per mitjà de revestiments en les seues cunetes”.

A més, afegien que este pas inferior “no té visibilitat en la seua eixida, tant en un sentit com en l’altre”. I finalment recomanaven que si es volia utilitzar la via per a pas de trànsit s’havien de “realitzar tota una sèrie d’actuacions com tindre previst la inundabilidad de la mateixa en períodes de pluges”.

Segons hem pogut observar, només han pavimentat el camí i això suposarà que quan tornen les pluges esta carretera s’inundarà. A més, no s’han realitzat actuacions per a millorar la seua visibilitat, que també era una altra de les condicions que marcaven els tècnics per a poder habilitar la carretera.

 
Un altra fallada del pla d’accessos improvisat per Agustí consistix a convertir el carrer 7, una plàcida zona encara que sense urbanitzar, en una via de doble direcció per la qual es farà l’entrada i eixida a l’institut i serà utilitzada per part dels antics usuaris del pas a nivell anul·lat.

En vista d’això, Loles Ripoll, regidora portaveu de Compromís, ha afirmat que “la solució proposada és una mostra de la improvisació amb què s’estan realitzant estes obres. S’ha pavimentat una carretera amb molts problemes, que pot afectar la seguretat del trànsit i s’ha habilitat un carrer residencial per a accedir a un institut de grans dimensions, tot això fruit de la seua imprevisió a escasses setmanes del final de les obres”.

Esta és una mostra més de la falta de diàleg d’Agustí amb el moviment social i ciutadà que va venia demanant des de fa mesos conéixer el pla d’accessos. El que denunciem ara compromet greument la mobilitat d’un important barri de Paterna i el que és més important, crearà un coll de botella en uns dels seus carrers que haurà de suportar un trànsit per al que no està dissenyat amb les consegüents molèsties per a tots”, conclou Ripoll.

Retall: LEVANTE EMV

1 comentari:

Anònim ha dit...

O sea que primero dicen que por hay no se debe de pasar...y a pesar de los informes ahora como les aprieta y se han dormido en los laurales, si que se puede pasar.
ESO ES LO QUE TENEMOS QUE HACER NOSOTROS PASAR PERO DE EL DE SUS CONCEJALES Y DE TODO EL PP