Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 29 de juny del 2010

LA PÈSSIMA GESTIÓ DEL SR. AGUSTÍ

Intervenció de la Loles Ripoll, regidora -portaveu de Compromís al Ple del  28 Juny de 2010:
 
En relació a l'adaptació de les mesures del govern central mitjançant un reial decret, Compomís ja va presentar una moció en el ple del mes de maig en contra de les dites mesures i amb alternatives, moció que va ser votada en contra tant pel PP com pel PSPV. Moció per la qual ens va sorprendre vosté, això si des del respecte, indicant-nos que féiem el “indio”, al presentar-la…( frase per cert, li recorde des del respecte, molt poc afortunada)

En aquell moment no els varem plantejar lo bé que li vènia a este equip de govern els retalls…tampoc sabíem que a més vostés afegirien més. PERÒ EVIDENTMENT ELS RETALLS A VOSTÉ I AL SEU EQUIP DE GOVERN ELS HA VINGUT, NO BÉ, SINÓ MOLT BÉ

Però bé anem a centrar-nos en les mesures que este equip de govern del PP planteja en este ple.

En primer lloc, a nivell tècnic, citarem algunes referències de la secretaria d'este ajuntament en nom del senyor oficial major

Se habla de la “suspensión” de diferentes condiciones retributivas; no obstante, el acuerdo adolece del detalle exigible para adoptarlo con la debida seguridad jurídica, a juicio de quien suscribe: la aplicabilidad es poco menos que indeterminada (vease punto “quinto-3”: ¿cuáles son las “demás prestaciones economicas”? ¿Quién debe interpretarlo?), y no existen condiciones concretas, tales como los efectos temporales de las medidas.

Al respecto de ello, el art. 57.3 de la Ley 30/1992 establece:
    “ Excepcionalmente, podrá otorgarse eficacia retroactiva a los actos cuando se dicten en sustitución de actos anulados, y, asimismo, cuando produzcan efectos favorables al interesado, siempre que los supuestos de hecho necesarios existieran ya en la fecha a que se retrotraiga la eficacia del acto y ésta no lesione derechos o intereses legítimos de otras personas”

    No dándose las condiciones expuestas en dicho precepto, el acuerdo que se propone adoptar, en sus términos, tampoco se adecuaría por tanto a la legalidad.

    Finalmente cabe señalar que, vistos los términos del acuerdo que en este Ayuntamiento se propone resulta, a juicio de quien suscribe, materia sujeta a negociación sindical, de conformidad con el art. 37 de la Ley 7/2007, Estatuto Básico del Empleado Público; cuestión que no se ha llevado a efecto, figurando únicamente en expediente la mención a una previa dación de cuenta a Mesa General de Negociación que resulta insuficiente.

En segon lloc, ens preguntem perquè decidixen prendre estes mesures de forma unilateral sense comptar amb el suport dels sindicats? Després de la votació ja vorem, si a nivell polític, aproven estes mesures sols o acompanyats.

A continuació és necessari parlar de l'eficàcia i eficiència de la gestió del seu equip de govern i molt especialment del superàvit.
I la pregunta és que han fet vostés amb el superàvit….?

Primer els vaig a recordar una declaracions que el Sr alcalde va fer a l'ABC, fa només 6 mesos., al pregunta de l'entrevistador:

¿Paterna está entre los municipios con dificultad para pagar la nómina de los funcionarios? Voste va contestar:  Al contrario, hemos conseguido cerrar los dos últimos resultados presupuestarios con superávit en las arcas municipales. Hemos convertido a la administración local de Paterna en una organización capaz de prestar los servicios a sus ciudadanos de una forma más eficaz y eficiente.

D'altra banda, no volem passar esta oportunitat per a recordar alguna cosa molt important en relació a la GESPA. Compromís va sol·licitar per mitjà d'una moció la necessitat de crear una empresa municipal amb dos fins principals. El primer millorar les condicions de les i els treballadors tant a nivell laboral com econòmiques com poden ser els conserges i en  segon i molt important evitar les subcontractacions. I PER AIXÒ EL NOSTRE GRUP PER COHERÈNCIA I RESPONSABILITAT va VOTAR A FAVOR LA CREACIÓ DE LA EMPRESA MUNICIPAL. Els recorde que vam ser l'únic grup de l'oposició que la va votar a favor.

Però els anem a dir unas cosa, cap de les dos premisses s'han complit, les i els treballadors  han millorat molt poc la seua situació econòmica i inclús alguns res i no han desaparegut del tot les subcontractes .

Seguint amb el seu suposat superàvit, els vaig citar textualment el que arrepleguen algunes actes dels plens d'este ajuntament:

Ple  desembre del 2008:  El Sr. Alcalde finaliza el turno de deliberaciones de este punto, haciendo una reflexión sobre el esfuerzo realizado por el equipo de gobierno actual, que ya lleva tres presupuestos aprobados desde su incorporación caracterizados por tener superávit, reducción de gastos y, en general, reducción de la presión fiscal.

Ple gener del 2009: Abierto el turno de deliberaciones toma la palabra la Sra. Álvaro destacando el actual superávit de más de 3.000.000€, frente a anteriores ejercicios presupuestarios con déficit.

Ple maig  del 2009: La Sra. Álvaro Considera que hay que aprovechar la suerte que es tener superávit y finalmente relata las distintas medias que con ésta actuación se implementarán.

Ens tornem a preguntar… que han fet vostés amb el superàvit….?

Li recorde Sr. alcalde que vosté s’ha calificat de ser un “visionari” en quant a la crisi del nostre país i que per això plantejava mesures a nivell municipal com el seu projecte d'EMPRESES MIXTES. Tal com arreplega l'acta del ple de desembre del 2009:

Intervé el Sr. alcalde: :  Reconoce que este año habrá una merma de ingresos, así como una mayor dificultad para generarlos, pero así en toda España. Y si todos los municipios españoles van a tener estas dificultades, será por la ineficiente política del Gobierno Central. Cree que se ha elaborado un presupuesto con soluciones, y que las empresas mixtas serán las que salven el presupuesto, es un nuevo modelo que triunfará.

Seguidamente interviene el Sr. Interventor por alusiones, que quiere matizar que con los compromisos de gasto que ha adquirido el equipo de Gobierno, no hay suficientes previsiones de ingresos ordinarios. Esto puede generar déficit en 2009 y en 2010, y si ocurre en un momento de expansión económica, se absorbe en futuros ejercicios, pero en caso contrario, lo acaba pagando el contribuyente.

D'altra banda, es necessari recordarli que  el capitul d'inversions dels pressupostos  que vostés van aprovar estaven condicionats als recursos urbanístics i els varem advertir que eixa no era la manera de quadrar un pressupost i també que si no volia tindre en compte nostres arguments que almenys fera cas de l'informe del Sr. Interventor. Recorde les paraules de la meua companya de Compromís, la senyora Domingo, quan va dir que era una temeritat quadrar uns pressupostos amb ingressos hipotètics de les empreses mixtes i en unes inversions condicionades a la venda de recursos urbanístics.…

Senyors i Senyores jo no sóc una visionària però no ni tinc cap  dubte  que aquest ajuntament no té ni un euro … i no li anem a acceptar que és conseqüència de la crisi global, ni per falta de la inversió del govern central  (que també!), i ademés vosté no diu però nosaltres si, que també es consecuencia de la  falta d'inversions de la Generalitat.

I que l'ajuntament no tenen ni un euro no sols ho dic jo, sinó que vosté ha dit en dos ocasions a treballadors d'esta casa que si no apliquen les mesures que hui es porten a ple  en breu no podran pagar les nòmines dels treballadors i treballadores. I eixa és la trista realitat, que vostés no té suficient amb les mesures de Zapatero, sinó que es veu obligat a més retalls ..el que posa en evidència LA SEUA PÈSSIMA GESTIÓ i com es diu en castellà DESPILFARRO.

SORT QUE ERA VOSTÉ UN VISIONARI…, haguera sigut preferible que s'haguera deixat de visions. CONCLUSIÓ NI INGRESSOS URBANÍSTICS NI LA GANGA DE LES EMPRESES MIXTES, a pagar-ho els treballadors d'esta casa i la ciutadania de Paterna.

Sr. Agustí ja ens ha dit en alguna ocasió que “hem de remar en la mateixa direcció”, i nosaltres li preguntem  que direcció? En la d'haver d'aplicar a més d'un decret de Zapatero (per cert amb els vots en contra del seu partit), unes mesures extres, per als treballadors i treballadores de l'ajuntament? En eixa direcció nosaltres no remarem amb vosté. Vosté té el costum de dir-nos, aixo si amb tot el respecte, que “no nos enteramos”… hui m'atrevisc a dir-li també amb tot el respecte, que PER A SER VOSTÉS UNS VISIONARIS I UNS ENTERATS, l’expedient que vostés porten al ple de hui suposa un retall en els drets aconseguits pels treballadors i treballadores d'aquest ajuntament, mitjançant la negociació col·lectiva.

I per tot l'anteriorment exposat, li demanem des de la responsabilitat i el respecte, que DEIXEN VOSTÉS DE SER VISIONARIS , SIGUEN REALISTES  I ENS ESCOLTEN ALGUNA VEGADA.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Una de las mejores intervenciones de la sra Ripoll desde que voy a los plenos...no le contestaron nada acerca de los ingresos que no ha tenido el ayuntamiento y sobre las empresas mixtas...y luego ¿pueden decir quien NO SE HA BAJADO EL SUELDO DEL EQUIPO DE GOBIERNO?. AL FINAL LOS DEL PSOE SE BAJAN O NO?.
QUE MAL TODO...Y ESO DE QUE EL ALCALDE NO LES PUDO DECIR NADA ANTES SUENA A MENTIRA PODRIDA...MENUDA TIENE LIADA AGUSTI ENTRE SU MISMO EQUIPO...QUE VERGUENZA...O SEA QUE A LOS FUNCIONARIOS NO SE LES PREGUNTA SI SE QUIEREN BAJAR EL SUELDO O NO...Y A LOS CONCEJALES Y ASESORES ¿SI?

Anònim ha dit...

Por favor ¿pueden explicar lo del tema de bajada de sueldo de la corporacion?...yo al final no lo entendí bien...tengo claro que sólo son algunos del equipo de gobierno, y la concejala de Compromís...pero ¿los demas?. Y cuanto se bajan? y los que no cobran lo mismo?...y ¿ no hacen caso de lo que dicen la Federación de Municipios?.
Gracias

Anònim ha dit...

El señor alcalde quiso dar el campanazo con la bajada de sueldo...pero le salió el tiro por laculata, muchos de su equipo NO SE LO VAN A BAJAR...el PSOE cayo en la trampa y no se definió...y ustedes fueron inteligentes y rápidos, lo primero por nombrar a los concejales que no se lo bajaban uno a uno, y lo segundo por sumarse a la bajada...
HAY QUE SER COHERENTES A VER SI APRENDE EL PSOE, QUE DAN LASTIMA...