Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 28 de juny del 2010

UNA VEGADA MÉS TORNEN LES SOSPITES DEL CAS "GÜRTEL" A PATERNA

La Brigada de Blanqueig de Capitals, en les seues investigacions sobre l'impacte de la trama Gürtel a València, investiga també els contactes que ha mantingut l'actual alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí Pons, president del PP d'este municipi, amb la xarxa que dirigia Francisco Correa.
Els agents han demanat que Lorenzo Agustí també siga interrogat perquè explique els freqüents contactes que va mantindre amb directius de les empreses de Correa, en els que, segons la investigació, es va parlar de com havien de ser els plecs d'adjudicació perquè la trama obtinguera el concurs de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament d'esta localitat valenciana de 63.000 habitants.

Este projecte de la xarxa Gürtel finalment va quedar desterrat. En eixes reunions es va dissenyar quines característiques havia de tindre l'empresa adjudicatària i es va acordar adaptar algunes empreses de Correa a eixos requisits per a aconseguir el concurs, segons fonts de la investigació i tal com consta en la documentació intervinguda per la policia.

Encara que el projecte d'oficina d'atenció al ciutadà per a Paterna de Gürtel no va cristal·litzar, la policia té fortes sospites que la xarxa mafiosa de Correa va poder traure profit a Paterna, i per això ha demanat que l'alcalde siga interrogat sobre esta i altres contractes d'este Ajuntament que sí que van poder recaure en la xarxa. L'alcalde de Paterna ha negat reiterades vegades haver mantingut cap relació amb el cas Gürtel, a pesar que figura en la llista de beneficiaris de regals de nadal d'Orange Market, l'empresa de Correa que a València dirigia El Bigotes.

Noticia completa ACI (El Pais)

COMPROMÍS EXIGIX A L'ALCALDE DE PATERNA QUE ACLARISCA DAVANT DEL PLE MUNICIPAL LA SEUA POSSIBLE RELACIÓ AMB LA TRAMA GÜRTEL

Les regidores de Compromís demanaran en el ple de hui explicacions a Lorenzo Agustí sobre la seua relació amb la trama Gürtel.

En anteriors plens, les regidores de Compromís havien preguntat a l'alcalde sobre la seua possible implicació en el cas Gürtel a l'haver-se publicat la llista de regals d'Aurenja Market, i Agustí sempre havia donat la resposta que no té res a veure amb cap empresa de la trama. Però a mesura que avancen les investigacions policials, la mateixa policia afirma que hi ha fortes sospites que van haver-hi diversos contactes entre l'ara alcalde i la trama corrupta. I encara que fins ara s'havia afirmat que el projecte d'oficina d'informació al ciutadà no havia sigut contractat, les mateixes fonts ara no descarten altres vinculacions amb altres projectes i empreses de la trama. Per això demanen al fiscal que s'investigue.

En vista d'estes informacions, Compromís considera que el lloc idoni perquè l'alcalde s'explique és el ple municipal de hui, i per això li exigiran esta vesprada explicacions. Per a Compreels meus, independentment de les explicacions que Agustí puga donar a la fiscalia, la ciutadania de Paterna es mereix una explicació del seu alcalde, i per açò li preguntaran esta vesprada en el ple.