Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 27 de juliol del 2010

COMPROMÍS ACUSA AL MINISTERI DE MEDI AMBIENT I A L’AJUNTAMENT DE PATERNA DE DESINTERÉS PEL PARC FLUVIAL DEL TÚRIA

El Ministeri no ha previst diners per al seu manteniment i per a l’Ajuntament és com si no existira

El parc fluvial del Túria és un espai natural que abraça el riu Túria i les seues riberes i que ha executat la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, dependent del Ministeri de Medi Ambient. S’han fet diverses actuacions, entre les quals destaquen els ponts, que servixen per a fer més accessible el parc a les poblacions pròximes i als visitants, i un sender que el travessa des de Quart fins a Vilamarxant.

 Segons afirma Loles Ripoll, regidora de l’Ajuntament de Paterna i  portaveu del grup Compromís per Paterna, “el Ministeri no ha previst cap aportació econòmica per al manteniment del parc fluvial, que segons les valoracions tècniques requerix un milió d’euros anuals per a evitar que es vaja deteriorant. El grup Compromís en les Corts Valencianes va presentar una esmena als pressupostos generals de l’Estat,  perquè s’incloguera esta quantitat en els pressupostos d’enguany (el diputat Joan Herrera d’ICV la va presentar), però va ser rebutjada, i ara ens trobem amb un parc fluvial que no té previst el manteniment i previsiblement s’anirà deteriorant”.

El Ministeri vol delegar el manteniment als ajuntaments

L’última notícia de la qual ha tingut coneixement Compromís per Paterna  és que el Ministeri pretén  transferir als ajuntaments les tasques de neteja, jardineria, etc.

Loles Ripoll manifesta que “aquesta pretensió és una barbaritat i una irresponsabilitat per banda del govern central del PSOE. Els ajuntaments no podem assumir ja més càrregues. Si el projecte ha sigut finançat pel Ministeri i la Generalitat, són ells qui han d’assumir el cost del manteniment”.

 Són milers les persones que visiten el parc fluvial, tant de València com dels pobles limítrofs: esportistes, ciclistes, famílies, banyistes, persones que van a dinar amb les cadires i taules plegables, etc., i un parc d’estes característiques sense manteniment es pot deteriorar acceleradament.

L’Ajuntament de Paterna: d’esquenes al parc fluvial

Loles Ripoll vol destacar que el veïnat de Paterna que vullga accedir a este espai natural “no sabrà per on fer-ho: no hi ha cap senyalització, ni informació. Els barris de Campament, Centre, Santa Rita i la Canyada estan molt pròxims al riu i, per tant, al parc. Algú ha vist un cartell que indique per on s’arriba al parc fluvial? Caldrà que algú els guie per a arribar-hi, i és una llàstima que la població de Paterna visca d’esquena al riu quan és un lloc magnífic per a recórrer, visitar i gaudir. L’Ajuntament ha de posar rètols per a accedir a este espai natural”, conclou Ripoll.


Publicacions digitals:
EL PUNT