Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 28 de juliol del 2010

RIPOLL DENUNCIA LA DEGRADACIÓ DE LA COVA D’ALFONS XIII DAVANT LA DIRECCIÓ GENERAL DE PATRIMONI CULTURAL

Compromís per Paterna demana que es prenguen les mesures oportunes per tal de recuperar una de les coves més emblemàtiques del municipi

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha presentat este matí en el registre de l’ajuntament de Paterna un escrit de denúncia, adreçat a la Direcció General de Patrimoni Cultural, sobre el mal estat de conservació de la Cova d’Alfons XIII, “amb l’objectiu que algú es preocupe seriosament pels nostres monuments, ja que l’alcalde no ho fa”.
El deteriorament que pateix aquesta cova, que forma part del conjunt de coves que estan registrades com a Bé d’Interés Cultural (BIC) juntament amb la Torre Àrab de Paterna, “deixa clar que el patrimoni arquitectònic del nostre municipi passa per hores baixes davant la desídia de la regidora de Cultura, Elena Martínez, i l’alcalde, que permet que este monument estiga cada vegada més ple de fem i en un estat d’abandó total”, afegeix la també portaveu de Compromís per Paterna.
La Cova d’Alfons XIII és propietat municipal des de 2008, quan el consistori la va adquirir a través de la Sumpa amb l’objectiu de rehabilitar-la per a recuperar el seu valor patrimonial i destinar-la a serveis municipals, “encara que de moment sembla que només serveix com a abocador”, diu Ripoll. 
La carta recull imatges que mostren “el deplorable aspecte de la cova, a l’exterior i a l’interior, i això no ha segut prou per a que l’ajuntament pose el remei que toca, quan aquesta degradació ja ha estat denunciada públicament”, explica Ripoll.


Des de Compromís per Paterna, “no volem que passen més dies sense que algú prenga les decisions que cal, i més quan es tracta del patrimoni arquitectònic de Paterna. I per això hem decidit anar directament a la Direcció General de Patrimoni Cultural, a més d’enviar una còpia de l’escrit a la Casa Reial per a que comproven què fa l’ajuntament del Partit Popular amb un patrimoni relacionat amb els seus avantpassats”, conclou Ripoll.

Si vols veure més imatges de l'estat actual de la Cova d'Alfons XIII, clica ACÍ

Retalls:
1. LEVANTE-EMV (28 juliol 2010)
2. LAS PROVINCIAS (28 juliol 2010)
3. PATERNA AL DÍA (1ª quinzena agost 2010)

Publicacions digitals:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Horrible el rojo para destacar texto
Muy buena la denuncia

Anònim ha dit...

Gracias lo del color ha sido un tema informático,del blog, de nuevo gracias.
Loles Ripoll