Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 8 de juliol del 2010

COMPROMÍS ALERTA QUE PATERNA ESTÀ AL LÍMIT DE PLACES ESCOLARS PÚBLIQUES


Hi ha hagut dificultats per a oferir places suficients per 
al pròxim curs

Exigim a l’alcalde que inste a la Generalitat a executar 
els projectes pendents
 Les previsions de l’Ajuntament de Paterna eren d’unes 770 places escolars per al pròxim curs, però s’han produït al voltant de 900 sol·licituds. Altres municipis han notat el descens de població infantil pel retorn de molts immigrants, però la situació a Paterna és diferent: hi ha filles i fills de treballadors dels polígons, hi ha barris emergents com Lloma Llarga, Cases Verdes i Mas del Rosari, on l’any passat hi havia poques sol·licituds i enguany s’han disparat. Tot això està provocant que els actuals centres escolars estiguen arribant al límit de la seua capacitat.

En estos moments, tots els centres públics tenen una unitat més perquè s’ha aprofitat al màxim l’espai que oferixen, ja que són escoles construïdes per a l’EGB que preveia més espais per a diferents activitats, que actualment s’estan utilitzant per a aules. En conseqüència, ara mateix els centres han habilitat tot l’espai disponible per a aules, i el que s’ha pogut fer enguany no es podrà fer per al curs següent.

Per això és urgent exigir a la Conselleria tant el compliment del mapa escolar, és a dir, la construcció dels projectes previstos, per a donar solució a l’augment imminent de població escolar, com també dissenyar un nou mapa escolar que s’adapte a les necessitats futures de la població escolar de Paterna.

On estan els problemes actuals?

En estos moments, el col·legi Sanchis Guarner encara no s’ha ampliat, l’ampliació està en el pla Crea Escola juntament amb centenars d’ampliacions previstes en altres poblacions. El col·legi la Font es va edificar amb possibilitat de construir un pis superior, però no s’han iniciat les obres i no hi ha cap previsió al respecte. El futur col·legi de Lloma Llarga no s’ha començat a construir, i segons declaracions del regidor d’Educació, la primera pedra s’hauria d’haver posat el tercer trimestre de 2009. A més, hi ha previst un altre centre a la zona dels Molins del qual tampoc se sap res.

Davant d’esta situació, Loles Ripoll, regidora de l'Ajuntament i portaveu  del Grup Municipal Compromís per Paterna (BLOC - Iniciativa -Verds), ha afirmat que “l’alcalde de Paterna ha de prendre cartes en l’assumpte. Paterna ha fet tot el que pot per a esprémer al màxim l’espai disponible, però els centres ja no donen per a més, ja no tenen més cabuda. Paterna s’ha de plantar davant la Conselleria d’Educació, i l’alcalde està demostrant que no està a l’altura de les circumstàncies. No volem barracons a Paterna, que és el que podem tindre si la situació continua així. Per tant, cal que l’alcalde exigisca a la Conselleria que construïsca els projectes pendents”.

Publicacions digitals: