Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 23 d’agost del 2010

COMPROMÍS INSISTEIX EN EL SOTERRAMENT DE LA LÍNIA D'ALTA TENSIÓ DEL CARRER 238

L’alcalde de Paterna es va comprometre l’any 2009 a fer el soterrament d’esta infraestructura que pertany a Red Eléctrica Española

En maig de 2009, l’alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, va fer un anunci a bombo i plateret i digué que es reuniria amb els responsables de Red Eléctrica Española, propietària de la línia d’alta tensió del carrer 238, per tal de tractar el tema del soterrament de les torres. Fins i tot va parlar de terminis concrets i que l’obra es finançaria en part aprofitant els diners del Pla E.

Les torres d’alta tensió del carrer 238 causen un impacte, tant visual com per a la salut, a causa de les ones electromagnètiques que emeten. Els veïns del carrer 238 fa anys que suporten esta infraestructura i esperaven que, després de l’anunci del soterrament, s’anaren donant passos per a fer-lo realitat.

Alfonso Romero, regidor delegat de l’alcalde a La Canyada, va anunciar en la junta de barri que es tindria una reunió amb els veïns de la zona per a tractar el tema, però esta reunió no s’ha produït. I fa poc, en una reunió de la junta de barri, va informar que no es faria el soterrament perquè els veïns havien dit que no estaven d’acord amb el soterrament, cosa que va ser desmentida per les representants de l’associació de veïns del Plantio, que van dir que l’associació mai s’havia negat al soterrament. I el president de la junta de barri li va demanar una reunió per a donar explicacions als veïns, que tampoc ha convocat. En esta reunió, la perplexitat dels presents es va fer palesa perquè en poc de temps l’equip de govern havia fet un viratge en un tema tan important.

Per a la portaveu municipal de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, "nosaltres volem que els veïns coneguen esta situació perquè ells, com a afectats, han d’exigir a l’ajuntament informació sobre les causes d’este canvi d’actitud, ja que tot apunta al fet que l’ajuntament no vol exigir a les companyies elèctriques que soterren les línies, i que tampoc té diners per a executar les obres amb pressupost propi ni amb el del Pla E, en la situació econòmica actual d'este consistori, ja que el pressupost del soterrament està al voltant dels quatre milions d’euros".

En este sentit, la regidora de Compromís per Paterna lamenta que Agustí "nodrisca la seua activitat política amb el fals triomfalisme de dur a terme macroprojectes que, pel que ve demostrant a tots els ciutadans de Paterna, es queden al paper sense convertir-se en fets". Ripoll afegeix que "cada vegada que l’alcalde fa un anunci grandiloqüent, com el del soterrament de la línia d’alta tensió al carrer 238, es converteix en una bola que roda cap a un precipici on si ell mateix trau el cap podrà contemplar com està ple de totes les boles que ja han rodat i han caigut pel seu propi pes".

Retall:
1.- LEVANTE-EMV (21 d'agost)