Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 19 d’agost del 2010

COMPROMÍS PER PATERNA AL·LEGA CONTRA ELS PRESSUPOSTOS 2011 PER TAL D’EVITAR EL “CRACK ECONÒMIC” DE L’AJUNTAMENT

La previsió fictícia de la recaptació de l’IAE i de l’IBI, no tindre diners ni per a mobiliari municipal, la falta de socis a les empreses mixtes i un conveni enverinat amb Ciegsa,  són alguns dels arguments exposats

 La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha presentat este matí, per registre d’entrada, un escrit amb les al·legacions del grup municipal als pressupostos de 2011 que l’equip de govern del Partit Popular va aprovar en solitari en el ple extraordinari celebrat el passat 30 de juliol. Ripoll afirma que “Compromís per Paterna vol impedir que Lorenzo Agustí continue fent gran el forat que ja hi ha a les arques públiques del nostre municipi, amb uns comptes que són totalment irreals i que ens portaran al més absolut crack econòmic”.
Loles Ripoll assenyala que “no es pot sostindre un pressupost amb una previsió abultada d’ingressos basant-se en la possible recaptació d’impostos com la fixada per a l’IAE i l’IBI de 2011 i que l’Interventor qualifica d’excessiva, en el primer, i que duplica les possibilitats de ser recaptada, en el segon”. Així mateix, “és molt trist que el consistori arribe a un punt que no tinga ni per a renovar el mobiliari vell o trencat, de la qual cosa també adverteix l’Interventor”, explica, i destaca que “la credibilitat econòmica d’este ajuntament està en perill, si no és que ja s’ha perdut, perquè hi ha constància que pot trobar-se en situació d’impagament i no atendre els deutes amb els proveïdors”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna lamenta que l’alcalde “continue amb una política econòmica basada en la ciència ficció, que il·lustra amb uns pressupostos gens creíbles i que contemplen inversions que no són tals”. En este sentit, Loles Ripoll destaca que Lorenzo Agustí, “ens vol fer creure que en eixos pressupostos tan estrambòtics es pot considerar com a ingrés la tramitació de llicències urbanístiques. Ens pren per ignorants perquè, amb l’actual conjuntura econòmica i donada la inactivitat al sector de la construcció, això mai arribaran a ser diners ingressats”.

Per a Ripoll, “altre dels talons d’Aquil·les d’este municipi és el de les empreses mixtes, una font de problemes pel que fa a la hipotètica aportació econòmica que suposarien els socis privats d’estes empreses, i dels quals  encara no se sap res i, pel que sembla, tardarà a saber-se”.

Pel que fa al conveni per a la construcció del col·legi de Lloma Llarga, signat entre l’ajuntament i l’empresa Ciegsa, que és l’encarregada de fer els centres públics d’educació, Ripoll explica que “és un conveni enverinat on el consistori ix perdent perquè, en cas que Ciegsa tinguera una actuació incorrecta, seria l’ajuntament qui es faria càrrec de totes les despeses extra que es produïren”. A més a més, “els informes de l’Interventor i de l’Oficial Major ens donen la raó en el nostre plantejament perquè vénen a dir que el conveni conté una exagerada desproporció entre les obligacions que li pertoquen a la Generalitat-Ciegsa i les que assumeix el consistori, que és qui resulta més perjudicat”, afegeix.

Ripoll li recorda a Agustí el dol i el minut de silenci que va guardar tota l’oposició després que s’aprovaren els pressupostos de 2011, “uns comptes que el Partit Popular que governa este poble va quadrar amb calçador i sense cap tipus de remordiment, fets amb premeditació i amb un termini de 15 dies hàbils per a les al·legacions, deixats caure com qui no vol la cosa entre les festes locals i les vacances d’estiu”.

Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS 
PATERNA AHORA

PATERNA BIZ

Retalls:
1.- LEVANTE EMV (19 d'agost)
2.- LAS PROVINCIAS (19 d'agost)