Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 9 de setembre del 2010

COMPROMÍS PER PATERNA RECORDA A AGUSTÍ QUE ELS XIQUETS DE 0 A 3 ANYS “NO VOTEN PERÒ NECESSITEN ESCOLES PÚBLIQUES”

La coalició ha arreplegat signatures per a demanar una segona escola infantil pública al nucli urbà de Paterna

Compromís per Paterna recorda a l’alcalde del municipi, Lorenzo Agustí, que “hauria de reunir-se  a parlar amb els companys de partit, que són els mateixos que governen la Generalitat, i instar-los a fer més escoles infantils que cobreixen la demanda de les famílies paterneres per a dur els seus fills a un centre d’este tipus, ja que a data de hui la relació que hi ha entre l’oferta i la demanda és ridícula i deixa molts xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys sense possibilitats d’accedir a una escoleta pública”.
Precisament, la coalició ha fet una campanya d’arreplegada de signatures per a demanar una segona escola infantil pública a Paterna, ja que fins ara al nucli urbà només hi ha l’escola El Molí. Aquesta campanya, que no es dóna per tancada i que de moment ja ha recollit centenars de signatures, “és un toc d’atenció al nostre alcalde per a que s’adone que invertir en els més menuts és invertir en el futur. I encara que els xiquets no voten, necessiten escoles públiques que, d’altra banda, no suposen tanta despesa per a les famílies que ara mateix tenen les seues economies domèstiques enfonsades”.

Segons la regidora de Compromís per Paterna, Cristina Domingo, “el mateix Consell Escolar del centre El Molí ha demanat en nombroses ocasions a la Generalitat més recursos per tal d’atendre una demanda que any rere any sobrepassa l’oferta actual”. D’altra banda, l’escoleta que hi ha al polígon Fuente del Jarro “està més enfocada als fills dels treballadors d’empreses del polígon i les persones que treballen fora d’ell tenen menys possibilitats d’inscriure els xiquets”.

Agustí va optar per la fórmula de les empreses mixtes, que encara no s’han constituït després de diversos ajornaments. Esta opció suposarà que l’Ajuntament cedisca sòl als socis privats per a que construïsquen i després gestionen diverses escoletes infantils. A més, Domingo explica que "als plecs administratius per a les empreses mixtes els preus màxims que tindrà cada plaça escolar, per exemple, si parlem d’un xiquet d’1 a 2 anys, seran una matrícula de 126€; mensualitat de 110,73€; el menjador, al mes, 105€ i el material escolar al mes, 6,23€. Mentre que a l’escoleta El Molí, totalment pública, d’entrada l’escolaritat és gratuïta i al menjador es pot pagar un màxim de 78€. Així, amb estes xifres, no feia falta tanta empresa mixta. Si les famílies han de pagar igual que si portaren els fills a escoles privades subvencionades, no hem avançat res".

En este sentit, Compromís proposa ampliar l’oferta d’escoletes públiques i que Agustí done les facilitats oportunes a la Conselleria d’Educació per a que inicie, en el menor temps, els tràmits per a la construcció d’una altra escola infantil pública al nucli urbà de Paterna.

La regidora de Compromís assenyala que "Agustí no vol demanar al seu amic Francisco Camps el que és de justícia per a Paterna. I així els pares i mares del nostre poble s’estan vegent obligats a anar a les escoles infantils privades i, com que molts no poden pagar-les, no tenen més remei que acudir a les iaies i els iaios, perquè facen un treball que no els correspon i que els esgota, perquè una cosa és tindre els nets de visita i altra molt diferent tindre’ls tot el dia perquè els pares no poden pagar una escola infantil privada".

Cristina Domingo destaca que “a més de veure com la Generalitat retalla 7.000 euros de l’escola d’adults, o com baixen un 64 per cent les ajudes al Centre Musical Paternense, encara hem de contemplar com els xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys de Paterna són víctimes de la desídia dels governants del PP”.

Retall: LEVANTE EMV (10 setembre)
Publicacions digitals: