Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 28 de setembre del 2010

COMPROMÍS PRESENTA UNA MOCIÓ RECOLZANT LA VAGA GENERAL

La moció no va ser aprovada ja que els regidors del PSPV-PSOE de Paterna votaren en contra i l'equip de govern popular es va abstindre, excepte 2 regidors del PP que també votaren en contra


La portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, va destacar "no hi ha un sol dret laboral o social que s'haja regalat als treballadors, que no haja sigut el resultat de lluites i de vagues, i si això ho sap algú bé són els militants socialistes i de tota l'esquerra. Si al llarg de la història hi ha hagut alguna cosa útil és la mobilització social i les vagues. L'inútil hui en dia, com abans en tantes ocasions, seria deixar que es continuaren aplicant retalls als drets socials i laborals sense dir res. I per a defendre'ls el que cal fer és exactament el mateix que es va fer per a conquistar-los: mobilitzar-se i reclamar-los, ara, per mitjà de la vaga del dia 29"

La regidora de Compromís va acabar la seua intervenció llegint unes paraules de Gloria Fuertes "Que no vuelva a haber guerra…pero si la hubiera…que todos los soldados se declaren en huelga"

Text de la moció:

Dolores Ripoll Bonifacio, portaveu del grup municipal Compromís per Paterna, presente al Ple, per a la seua deliberació, la següent

MOCIÓ

La recent aprovació de la reforma laboral, l'anunciada revisió del sistema de pensions per a augmentar l'edat de jubilació als 67 i el nombre d'anys per a calcular la seua quantia, la congelació de les pensions per als pròxims anys, la retallada de les prestacions socials i d'aplicació de la llei de dependència, la reducció dels salaris al personal del sector públic... són algunes de les mesures propiciades pel govern del senyor Zapatero, amb el suport implícit o explícit de CIU i el PNB i del mateix PP, que obrin la porta al desmantellament d'un model social basat en la garantia de drets socials, laborals i econòmics de la majoria de la població.
Les dades del mercat de treball del mes d'agost, després d'un mes d'estar en vigor la reforma laboral en forma de decret-llei, ens donen la raó als qui ens vam oposar a aquesta reforma i confirmen que ni servirà per a crear ocupació ni per a disminuir la temporalitat.

Tot el contrari. S'han registrat 61.083 desocupats més. Solament el 6,6% dels contractes signats el passat mes d'agost van ser indefinits. Per a trobar una xifra més baixa caldria remuntar-se a 1998. El contracte de foment “a la contractació indefinida” o millor aquest contracte fix amb acomiadament més barat, contracte que segons el PSOE anava a resoldre la dualitat del nostre mercat de treball, s'està convertint en una figura contractual residual. Solament el 8’63% dels contractes indefinits responien a aquesta categoria.

Per altra banda, des de l'aprovació del decret, els acomiadaments objectius individuals, els més barats, s'han incrementat un 20%.

Els efectes d'aquesta reforma són i van a ser devastadors. Amb esta, el PSOE solament haurà aconseguit abaratir l'acomiadament, reduir costos laborals i fer més vulnerable l'ocupació fixa.

Davant de tot això, els sindicats han convocat una jornada de vaga general per al dimecres dia 29 de setembre. És la resposta sindical a la manera que el govern, la dreta i el capital especulatiu estan enfocant les mesures pel que fa a la crisi, que consisteixen, bàsicament, a descarregar sobre la població treballadora, pensionistes, depenents, joves... les conseqüències del fracàs del model basat en l'especulació sense límits, l'explotació sense escrúpols de persones i recursos naturals i la corrupció dels poders públics.

És una vaga justa, útil i necessària davant les formes que els governs i els poders econòmics especulatius estan usant per a imposar el seu model fracassat, depredador i de deterioració de l'estat del benestar.

Atès que considerem, que el Govern de l'Estat ha prioritzat els interessos dels mercats i ha sucumbit davant les recomanacions d'institucions financeres internacionals i les grans patronals de l'Estat, oblidant les prioritats polítiques reals per a l'eixida de la crisi.

Atès que hi ha una reforma molt més urgent com és una profunda reforma del sistema financer, especialment en allò vinculat a l'accés al crèdit i les relacions entre consumidors/usuaris dels serveis i les entitats financeres que donaria resposta al col·lapse del sistema financer i la falta de liquiditat i ajudaria a la reactivació econòmica i a la creació d'ocupació.

Atès que la prioritat és crear nous llocs de treball per als 4 milions de persones que estan en l'atur i no per a abaratir l'acomiadament. Abaratint l'acomiadament no s'acaba amb la temporalitat ni es fomenta l'ocupació, sinó que es perjudica l'economia i als treballadors i treballadores.

Atès que considerem que hi ha tota una sèrie de mesures que caldria haver posat en marxa perquè l’estat tinguera més recursos i així poder estimular la creació de llocs de treball, com són augmentar els impostos als ingressos més alts, reduir les subvencions a l’església catòlica i perseguir el frau fiscal, entre altres.

Atès que el pròxim 29 de setembre els sindicats han convocat una vaga general com a protesta a la reforma laboral aprovada pel govern espanyol.

El grup municipal de Compromís per Paterna proposa a l'Ajuntament Ple l'adopció dels següents acords:
ACORDS

Primer. Instar al Govern de la Nació que retire la reforma laboral i s’assega amb els agents socials a negociar un canvi d'orientació en la lluita contra la crisi.

Segon. Donar suport a la vaga general de treballadors i treballadores, convocada pels sindicats per al pròxim 29 de setembre en protesta per la reforma laboral aprovada pel govern espanyol.

Tercer. Traslladar aquest acord als sindicats convocants, al Govern de la Nació, al Ministeri de Treball, als grups parlamentaris de les Corts, a les associacions de veïns i a les junte del barri del municipi de Paterna.

Paterna, 22 setembre de 2010

3 comentaris:

criticodepaterna ha dit...

Los trabajadores del PSOE ¿tambien votaron en contra?.
En sus trabajos entonces NO HARAN HUELGA? Porque sólo faltaba que la hicieran...
Pues que aprendan de los 4 diputados en el congreso de su partido que han dicho que iran a la huelga

Anònim ha dit...

Compañero cada uno es libre de hacer lo que quiera, aunque entiendo que pueda sorprenderte...AQUI YA SORPRENDE TODO...

Anònim ha dit...

Efectivamente cada uno es libre, faltaría más...pero hay que reconocer que el PP fue más coherente...