Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 1 de setembre del 2010

RIPOLL DENUNCIA QUE EL RETALL DEL 64% AL MUSICAL PATERNENSE IMPEDIRÀ QUE ES CREEN NOUS GRUPS D’ALUMNES

Compromís per Paterna critica la passivitat d’Agustí davant esta agressió

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, considera “una vergonya” que el retall del 64 per cent que ha patit l’escola del Centre Musical Paternense “tinga com a resultat una reducció en l’oferta educativa per als xiquets i xiquetes de Paterna”. Ripoll afirma també que la declaració de les bandes i societats musicals com a Bé d’Interés Cultural (BIC) Immaterial “és una fugida cap endavant de Serafín Castellano, que ha enganyat estes entitats que tant treballen per la cultura de la Comunitat”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna explica que el Centre Musical Paternense “té d’altres despeses a més de les relacionades amb els professors que imparteixen la formació musical, com per exemple els instruments, els uniformes o les despeses corrents com la llum, que també s’han de pagar i que poden ofegar les seues finances”. En este sentit, Compromís per Paterna denuncia que “davant este atac, Agustí no ha mogut un dit per a exigir a Francisco Camps que canvie la situació. Està paralitzat perquè l’importa més estar a bé amb Camps, el seu ex cap, ja que va ser assessor al seu gabinet, que la supervivència d’un centre que dóna classe a quasi 300 alumnes”.
Ripoll denuncia també que el Consell de Francisco Camps “ha venut la burra a les societats com el Centre Musical Paternense, fent promeses del tipus que anaven a fer-se càrrec de les escoles i ara ens trobem amb un panorama desolador en quant a la música valenciana”. Pel que fa al Centre Musical Paternense, que actualment imparteix cinc anys d’estudis musicals, compta amb uns 290 alumnes i té al voltant de 500 socis, “enguany no podrà fer grups d’alumnes nous si no hi ha un mínim d’uns 15 alumnes per a buscar professor, la qual cosa abans no passava”.

La subvenció que ara ha rebut el Musical Paternense és d’uns 13.400 euros “que cobreixen a dures penes el curs que comença en octubre però que pot dur a la nostra escola musical al tancament l’any que vé, com va a passar ara en algunes escoles musicals de l’Horta Nord que no obriran les seues portes per al curs 2010-2011”. Amb la subvenció rebuda, el Musical Paternense “podrà pagar el sou dels professors però haurà d’oblidar-se de comprar instruments nous, que es presten als alumnes que no poden tindre el seu propi, a més de continuar obligant els pares a pagar les reparacions”.

Loles Ripoll assenyala que “en època de crisi cal apretar-se però retallar de manera tan salvatge la cultura i el patrimoni valencià no té qualificatiu”, i afegeix que “tampoc és manera de solucionar el greu problema econòmic de les bandes declarant-les, a corre-cuita, BIC per a evitar protestes que taquen més la imatge pèssima de la Generalitat amb la cultura tradicional valenciana”. A més a més, “a tot això hem d’afegir que l’Institut Valencià de la Música (IVM) tampoc s’enrecorda de gran part de les bandes musicals i les deixa a la seua sort sense donar-les un cop de mà en moments tan complicats per a la seua supervivència”, conclou Ripoll.

Retall: LEVANTE EMV (1 setemebre)
Publicacions digitals: