Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 29 d’octubre del 2010

COMPROMÍS EXIGIX A L’AJUNTAMENT QUE ÒBRIGA EXPEDIENTS SANCIONADORS A LES ELÈCTRIQUES PER LA SEUA REBEL·LlA A REFORESTAR LES ZONES TALADES DES DE 2007

Dilatant els terminis només afavorix l’estratègia de desobediència de les companyies

Compromís per Paterna denuncia que l’ajuntament “ha tornat a donar un nou termini a les elèctriques per a reforestar, que se suma als que els havia donat fins ara. Més terminis però sense obrir cap expedient sancionador per no reforestar, quan fa mesos que va acabar el termini que tenien les dos companyies per a la reforestació del bosc, i no ho han fet”.

Segons la coalició, “el problema de base és que l’ajuntament no ha fet els deures. El consistori paterner es va comprometre en febrer, aprovant una moció presentada per Compromís, a fer una norma on s’especificaren les condicions per a les noves llicències i les condicions de reforestació  per a les que ja s'han donat. Però no ho ha fet i, en comptes d'esta norma, ha tornat a improvisar: primerament plantejant que la reforestació es fera sota les línies d'alta tensió, greu error que ha sigut recorregut per la mateixa Conselleria de Medi Ambient. I ara torna a improvisar ordenant que la repoblació es faça al paratge de Despeñaperros, per a la qual cosa ha donat un mes a les companyies”. 

Per a Compromís per Paterna, “la conclusió és que acabem la legislatura i les elèctriques no han plantat ni un sol arbre en el parc natural. L'Ajuntament, entre recurs i recurs, donant terminis i més terminis a les elèctriques, aconseguirà que no es reforeste cap de les tales des del 2007”.

Però, paradoxalment, en paraules de la regidora de Compromís, Loles Ripoll, “volen donar la imatge falsa a l'opinió pública que estan fent complir la legislació a les elèctriques, quan en realitat estan dilatant els processos, la qual cosa beneficia l'estratègia de rebel·lia de les elèctriques”.

La portaveu municipal de Compromís assenyala que “l’ajuntament de Paterna hauria d’haver actuat d’una altra manera: primerament, redactant la norma que haurien de complir les elèctriques per a reforestar, i no improvisant com ha fet fins ara, i al mateix temps obrint un expedient sancionador en el moment que, passat el termini que tenien per a reforestar, ni Iberdrola ni Red Eléctrica mogueren un dit per a reforestar”.

D’esta manera, “el senyor Agustí està marejant la perdiu, i està afavorint per omissió l’estratègia de desobediència de les dos companyies, i això és una greu irresponsabilitat. El que ha de fer és obrir els expedients sancionadors que estem esperant des de fa temps i redactar les normes que guien el conjunt dels treballs de les companyies en les zones forestals al municipi”, conclou Loles Ripoll.

Retall: LEVANTE EMV (2 novembre)
Publicacions digitals:
PATERNA AHORA
PATERNA BIZ

1 comentari:

Anònim ha dit...

No tenen vergonya ni uns ni altres...el primers per incumplir les lleis i l'equip de govern...per deixarlos...