Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 13 d’octubre del 2010

COMPROMÍS PER PATERNA EXIGEIX QUE ES LIMITE LA VELOCITAT A 10 KM/H AL PARC FLUVIAL DEL TÚRIA PER AFAVORIR ELS VIANANTS

La coalició també demana mesures de manteniment per a evitar el deteriorament del parc

Compromís per Paterna exigeix que es reduïsca la velocitat de circulació al Parc Fluvial del Túria, que actualment és de 20 km/h, per als vehicles que passen per allí, “perquè ens han arribat queixes de vianants que passegen amb la por al cos perquè no es respecta la marxa del seu pas”. La coalició d’esquerres considera que “una velocitat apropiada per a tots, persones i vehicles, en concret les bicicletes, seria 10 km/h perquè s’ajusta al pas de les persones que caminen”.

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, explica que “la majoria de les queixes que hem conegut són de vianants que, de sobte, s’han trobat amb pelotons de ciclistes que gasten el Parc Fluvial del Túria per a entrenar, utilitzant la ruta que hi ha entre Quart i Vilamarxant, passant a velocitats massa elevades per a una zona que és de passeig”.

Ripoll assenyala “que al parc podem conviure tots, ciclistes i vianants, i si per a esta convivència, de moment, cal limitar més la velocitat, el nostre grup municipal treballarà per tal d’aconseguir-ho. Sabem que allò més adient seria fer un carril bici per a que els ciclistes pogueren anar a més velocitat però, fins que es puga fer, la solució temporal passa per baixar la velocitat actual de trànsit”.

D’altra banda, la portaveu municipal de Compromís per Paterna també afirma que “està molt bé disposar d’un espai natural com el Parc Fluvial del Túria però no podem oblidar que això comporta un manteniment necessari ja que persones, animals i vehicles que passen per allí van fent un desgast de l’entorn i de les instal·lacions”.

En este sentit, l’Informe Final que ha fet la Coordinadora en Defensa de los Boscos del Túria sobre les obres del Parc Fluvial “és prou aclaridor al respecte perquè fa una sèrie de propostes que Compromís per Paterna creu que són molt encertades, començant per la coordinació de totes les administracions implicades”, diu Ripoll.

Brigades de conservació i neteja del Parc, la prohibició del pas de cavalls per les passarel·les de fusta, evitar l’ús de pesticides en les canyes, la creació de ‘vedats de canya’ per a la seua utilització en bioconstrucció, també la limitació a 10 km/h de la velocitat en les àrees pròximes a nuclis de població, el control estricte dels paellers i la retirada de les carcasses de plàstic als plançons quan estiguen secs, “són propostes fonamentals de la Coordinadora per a mantindre la bona salut del Parc Fluvial del Túria i que des de Compromís per Paterna recolzem per tal que l’ajuntament ho considere a l’hora de protegir i mantindre el Parc en unes condicions òptimes”, conclou Loles Ripoll.

Retall:
LAS PROVINCIAS (12 d'octubre)

Publicacions digitals:
PATERNA AL DÍA
PATERNA AHORA
EL PUNT