Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 13 d’octubre del 2010

COMPROMÍS DEMANA LA DISTINCIÓ AL MÈRIT CULTURAL PER A JOAN MANUEL SERRAT PEL SEU TREBALL DE DIFUSIÓ DE L’OBRA DE MIGUEL HERNÁNDEZ

Mònica Oltra ha registrat a Les Corts una Proposició No de Llei a l'efecte


La diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha registrat en Les Corts una Proposició No de Llei per a demanar que el Consell “atorgue al canta autor Joan Manuel Serrat la Distinció de la Generalitat al Mèrit Cultural, com a reconeixement a la seua valuosa aportació en la propagació del coneixement de l’obra de Miguel Hernández i  la posada en valor, al llarg de la seua vida, del nostre poeta”.

En la proposició elaborada per la parlamentària de Compromís es posa de relleu que “de la trajectòria de Joan Manuel Serrat cal destacar la dedicació a propagar el coneixement dels grans poetes de les lletres hispanes i, de manera particular de Miguel Hernández. Ja en 1972  va publicar un disc homenatge a Miguel Hernández. I, aquest any, dintre de les activitats organitzades amb motiu del Centenari de Miguel Hernández, està fent la gira “Hijo de la luz y de la sombra”.

Oltra ha destacat l’oportunitat d’esta Distinció al Mèrit Cultural ja que “el centenari del naixement del poeta Miguel Hernández en el present any 2010 suposa una oportunitat irrepetible de mostrar la riquesa del seu legat. És per això que la Fundación Cultural Miguel Hernández, l’Ajuntament d’Oriola i altres entitats i organismes han emprés la tasca, carregada de responsabilitat i il·lusió, d’organitzar els actes que commemoren els cent anys del naixement de l’il·lustre escriptor oriolà. Ha de ser una efemèrides què servisca per fer reflexionar a qualsevol al voltant de la figura del poeta i la seua obra”.

“A Miguel Hernández li agradaria que, si no va poder escriure més, donat que va morir en plena joventut, la seua obra es done a conèixer i en eixa tasca molts dels valencians i valencianes hem après les poesies de Miguel Hernández  i la seua pròpia història de poeta pobre que va arribar a escriure com els poetes rics”, afegeix la proposició de Compromís. En este sentit Joan Manuel Serrat ha desenvolupat un treball clau per a la difusió de l’obra del poeta oriolà.