Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 5 d’octubre del 2010

COMPROMÍS PER PATERNA VOL QUE LA POBLACIÓ CONEGA LA REALITAT DELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

La coalició qualifica de “poc ètic” convocar tota la ciutadania de Paterna per a que participe en les assemblees quan no hi ha pressupost per a les inversions

Compromís per Paterna assenyala que “els pressupostos participatius d’enguany, amb 2.100.000 €, no són reals perquè estem acabant 2010 i no s'ha ingressat ni un euro per a inversions i l’alcalde, Lorenzo Agustí, hauria de ser sincer amb els paterners i paterneres i exposar la situació real de les finances municipals en comptes de parlar de ‘diners per al teu barri’, com diu la campanya de pressupostos participatius”.

En este sentit, la regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, explica que “el nostre és un dels pocs pobles que fan pressupostos participatius, fet positiu perquè és una manera d’implicar la població en l’elecció de les prioritats on s’ha d’invertir. Però no es pot maquillar una realitat com la que ara mateix viu Paterna. És a dir, arrosseguem el dèficit de més de 5 milions d’euros dels comptes de 2009, un pressupost que es va realitzar pensant en els possibles ingressos per operacions urbanístiques i que han esdevingut en impossibles”.

A més a més, “en 2010 ha tornat a passar el mateix, repetint-se un modus operandi paregut, perquè quan s'aprovaren els comptes se sabia que seria molt difícil realitzar operacions urbanístiques per a tindre ingressos que cobriren les inversions", afegeix Ripoll.

Les assemblees dels pressupostos participatius estan convocades en este mes d'octubre, quasi a punt d'acabar el pressupost d'enguany, quan se sabia que no s'havien produït ingressos per a inversions. En este sentit, la portaveu municipal de Compromís per Paterna considera que “és poc ètic convocar a tota la ciutadania del municipi per a que participe en decidir on es faran les inversions quan dels 2.100.000 euros anunciats no hi haurà ni un euro per a fer-les”.

Per aquesta raó, “la campanya de publicitat en la qual Lorenzo Agustí anuncia porta a porta, amb cartes personalitzades, que hi ha més de 2 milions d'euros per a inversions és una fal·làcia, més quan ell coneix de primera mà la pèssima situació financera del municipi”, indica Ripoll.

D’altra banda, el Consell de Participació Ciutadana va aprovar en abril que, juntament amb la carta que l’alcalde enviara als paterners i paterneres per a intervindre als pressupostos participatius, s’adjuntara també la situació econòmica dels anteriors exercicis, “la qual cosa no s’ha fet, desoïnt un acord i el que és més greu, incomplint-lo perquè no s’ha enviat amb les cartes”, diu Loles Ripoll.

Per últim, Compromís per Paterna critica que les jornades de participació ciutadana, que es celebren el 5 i el 6 d’octubre al Teatre Capri del poble, “les ha organitzat la Regidoria de Participació Ciutadana sense informar al Consell de Participació Ciutadana, tot en una actitud al més pur estil Juan Palomo: yo me lo guiso, yo me lo como”.

Publicacions digitals:
PATERNA AHORA
PATERNA BIZ