Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 4 d’octubre del 2010

RIPOLL EXIGEIX QUE ES COMPLETEN ELS 100 METRES DE CARRIL BICI QUE CONNECTEN LA CANYADA AMB FUENTE DEL JARRO

Per a Compromís per Paterna la fragmentació actual del carril bici s’ha de solucionar amb urgència, ja que desincentiva l’ús de la bicicleta


La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, afirma que “la ciutadania torna a veure, una vegada més, com es deixen les infraestructures del poble a mig acabar perquè si fa uns dies la nostra formació demanava que es terminara l’asfaltat del carrer 7, un dels principals accessos a l’IES de la Canyada, ara ens trobem amb un problema similar perquè quan s’han fet les obres de l’IES s'ha allargat uns metres el carril bici, però s'han deixat 100 metres sense fer, i per tant sense completar este carril que uneix la Canyada amb el polígon Fuente del Jarro. I, de nou, Compromís demana una ràpida solució”.

Loles Ripoll assenyala que “aquest oblit, perquè volem pensar que és un oblit de l’alcalde, obliga els ciclistes a compartir espai amb els cotxes, cosa que fa més perillós l'itinerari per als ciclistes i desincentiva l'ús de la bicicleta”. A més a més, Ripoll afegeix que “precisament demà, que se celebra el Dia de la Bici al nostre poble, hi ha una marxa cicloturista a la Canyada que possiblement passarà per ací, però amb la protecció de la policia local; això no és el que passa els dies normals, en què els ciclistes que passen per ací s'exposen a tindre un accident”.


Segons la portaveu municipal de Compromís per Paterna, "el cas que denunciem ara no és un cas aïllat, ja que a Paterna no existix un carril bici que interconnecte tots els barris sinó que hi ha diferents trams fraccionats i dividits. La nostra formació ha demanat en diverses ocasions que s’acabe esta partició absurda del carril bici a Paterna i que es faça una via per a les bicicletes allà on encara no hi ha”.

Entre els trams sense continuïtat està la no-connexió de Montecanyada amb l'assagador que s'ha rehabilitat recentment, o el carril bici que discorre per darrere de Táctica, que no està connectat amb res. Com tampoc hi ha carril bici per a facilitar que dins del nucli urbà les bicicletes puguen anar d'un barri a un altre (no es pot anar del centre a Santa Rita o a Alborgí per carril bici, per exemple). O barris com Lloma Llarga, dels quals no es pot eixir si no és en cotxe. D'altra banda, la connexió amb València des de Campament (a l'altura del col·legi La Salle), “que Compromís hem demanat fa més de tres anys, i que suposaria arribar a València en bicicleta en només 15 minuts, tampoc s'ha realitzat”, comenta.


Ripoll recorda que la majoria d'estes connexions, com la de la Canyada amb la Fuente del Jarro, suposarien poca inversió, perquè es tracta d'executar pocs metres, "i per això demanem que comencen a realitzar-se estes infraestructures tan necessàries". Per últim, la regidora Loles Ripoll considera que és normal que hi haja poques persones usuàries del programa de bici, ja que, "com és natural, la gent no vol tindre un accident per un descuit d'algun automobilista. Les persones demanen la seguretat que proporciona un carril bici", conclou.


Retall: LEVANTE EMV (2 octubre)
Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
HORTA NOTICIAS