Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 14 d’octubre del 2010

EL "si bwana" DE LORENZO AGUSTÍ A FONT DE MORA


DISCURS DE PLE: 

En primer lloc volem dir molt clar que Compromís vol el col.legi de Lloma Llarga, pero no així.
Ens estan demanant que aprovem un conveni amb la Generalitat valenciana pel qual l’ajuntament de paterna farà una inversió en la construcció de l’escola pública de Lloma Llarga per cinc milions d’euros i la generalitat retornarà l’import en tres anys. 
Compromís ja diguérem que este és un greu despropòsit quan discutírem els pressupostos de 2011, però ara, a la vista del conveni, la nostra convicció encara és major, perquè este és un mal conveni: “les possibles demores que poden produir-se en l’abonament de la subvenció no donaran lloc al pagament d’interessos a favor de l’ajuntament” (o siga, que les demores les finançarà l’ajuntament de Paterna, que no està en condicions) i, a més, les anualitats se supediten al fet que hi haja crèdit. O siga, que la Generalitat pot deixar-nos penjats si no té diners. És un mal conveni on l’ajuntament té totes les de perdre. A més, els informes de l’oficial major i de la

Però, més que això, quan plantejaren el projecte ja els diguérem que l’Ajuntament de Paterna no havia d’haver fet esta operació, que l’Ajuntament de Paterna mai hauria d’haver accedit a construir amb els diners que els seus veïns han aportat a les arques municipals una infraestructura com un col·legi de primària, que és responsabilitat de la Generalitat. Però vostés han continuat endavant, i Paterna ha hagut de renunciar a moltes inversions dels barris, als pressupostos participatius del 2011, per fer un col·legi que la Generalitat havia d’haver construït amb el seu pressupost exclusivament. El col·legi de Lloma Llarga era prioritari, ja estava parlat amb Font de Mora i havia dit que sí, però al final ha sigut que no. I vostés, com que són del mateix partit i no volen pressionar-los, han acceptat avançar el diners i estan disposats a firmar un mal conveni, amb el qual podem perdre molts diners.

Perquè ho han fet? Perquè el Partit Popular des de la Generalitat no té un euro per a fer front a les coses més importants per a la població, com ara esta escola

O siga, que al final, a Paterna li tocarà carregar amb la mala gestió del govern de la Generalitat, que ha fet una política de nous rics, gastant diners en macroprojectes com la Fórmula 1 o la visita del papa, o tot el que s’ha gastat en els ruïnosos TerrA Mítica, ciutat de la llum, aeroport de Castelló - a una distància del de valència que no es faria en cap ciutat europea- que no han repercutit en la millora del dia a dia de les persones.
 
I molt més greu que això: no ho podem assegurar, perquè seran els jutges qui ho decidiran, però les sospites de corrupció generalitzada en la cúpula del Partit Popular, començant pel Gürtel i acabant amb els diners presumptament desviats per un conseller d’ajuda al desenvolupament per a comprar pisos no únicament desacrediten els representants públics en general, sinó que suposen una apropiació de diners dels contribuents per a xanxullos privats o per a finançaments irregulars que, en definitiva, impedixen executar projectes tan necessaris com el d’esta escola. Eixe és el problema, senyor Gabarda, eixe és el problema, senyor Agustí. Que no hi ha per a escoles i mentrestant alguns s’omplin les butxaques amb els diners dels impostos que paguem tots. Per tot això anem a votar en contra en este punt.

Senyor Gabarda,  tornen a repetir els mateixos arguments que en la comissió informativa. Sabem que vosté està molt interessat en la construcció d’esta escola. Nosaltres també, igual que les mares i els pares que tenen els seus fills dispersos per les escoles del poble. El que exigim és que vostés es planten i no diguen “sí bwana” al que els diu el senyor Font de Mora. Ni més ni menys que això. Si es planten, nosaltres estarem al seu costat anant a la Conselleria a demanar el col·legi, però avançar els diners i firmar un conveni com este és inacceptable. Amb els mateixos arguments, podríem haver avançat també els diners per a l’institut de la Canyada, per exemple. Miren, així no es fan les coses. Un ajuntament amb les finances com les que tenim a Paterna no pot traure les castanyes del foc a la Generalitat. I més quan la gestió econòmica de la Generalitat és tan nefasta. La Generalitat ha deixat d’exercir les seues obligacions amb el poble de Paterna.
 
No compten amb nosaltres per a aprovar este conveni. Si volen que anem tots junts a la Conselleria a parlar amb el conseller i reivindicar la construcció del col·legi ens tindran en primera fila, colze a colze amb vostés, però per a firmar este conveni, que, a més, suposa renunciar a moltes inversions en els barris, no compten amb nosaltres.  

Retall: LEVANTE EMV (14 octubre)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Y los 70mm de euros que dieron recientemente al Valencia CF para obtener la Fundación VCF el control accionarial.

Nosotros sólo les pedimos 5 míseros millones para invertir en Educación y nos hacen sudar titna china porque se lo han pulido todo y no hay ni para pagar la luz de las estaciones de FGV o de alguna consellería que otra. Y 5.000 profesores nuevos, sin cobrar tampoco.

El Ayuntamiento ya se estça comiendo el consultorio provisional. Y como no tienen bastante, y parece que les ha salido bien la jugada, ahora ésto.

Pero claro, como no tienen dinero para el colegio, digo yo que de la ampliación del tranvía nos olvidamos ya.

Aquí, toda la carne en el asador parece que se pondrá en los accesos a Ikea. La teoría dice que 100 mm de euros menos los 34 mm que quiere invertir Ikea. Pero, seguro que lo arreglan para que no sean tan costosos y pasarse la ley por el forro.

Anònim ha dit...

Totalmente de acuerdo...es una detrás de otra, yo escuche el pleno y QUE NADIE SE ENGAÑE, el sr alcalde no tiene tanto talente como quiere aparentar...se pone nervioso, falta al respeto y muchas cosas más... no se quien le asesora PERO TODOS HAN PERDIDO EL RUMBO
A VER SI CUANDO LLEGUEN ELECCIONES SE NOTA... "el cordero ya hace tiempo que ha perdido la piel y lo que hay debajo es..."