Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 27 d’octubre del 2010

LA MESA DE LES CORTS ADMET A TRÀMIT LA INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR PER L’EDUCACIÓ INFANTIL DE 0 A 3 ANYS PÚBLICA I GRATUITA

Compromís compta ara amb quatre mesos per a arreplegar un mínim de 50.000 firmes
Un grup de ciutadans, tots ells membres de Compromís, registraren el passat mes de setembre en Les Corts una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a què el parlament valencià aprove una llei sobre la plena escolarització de la població infantil de 0 a 3 anys i la creació d’una xarxa d’escoles infantils. La Mesa de Les Corts ha admés a tràmit hui esta ILP per la qual cosa comencen els quatre mesos de termini per a arreplegar un mínim de 50.000 firmes.
Compromís ha organitzat una xarxa de fedataris, a la qual poden incorporar-se tots els ciutadans i ciutadanes que ho desitgen, que seran els encarregats d’arreplegar les signatures necessàries. Al mateix temps es realitzaran actes públics de presentació i recollida de firmes per pobles i ciutats del País Valencià per a facilitar a tota la ciutadania el recolzament a esta proposta.
L’objectiu d’esta iniciativa és que la Generalitat dote a la Conselleria d’Educació, en un termini màxim de 3 anys,  de tots els mitjans oportuns per poder atendre tota la demanda efectiva d’educació infantil (0-6 anys).
Amb aquesta llei que es pretenen que aproven Les Corts, es completaria l’any 2013 un procés pel qual la Generalitat i les administracions locals constituirien la xarxa d’escoles infantils de titularitat pública de la Comunitat Valenciana. Aquesta xarxa hauria d’incloure la creació i el manteniment d’un mínim de trenta mil noves places, açò passa, entre altres mesures, perquè la Generalitat establisca una partida especial en el pressupost d’inversions per a construir les escoles infantils necessàries.
Segons expliquen els ciutadans que han registrat esta iniciativa les raons de presentar aquesta proposició de llei mitjançant una ILP és que “des de Compromís apostem per la participació ciutadana, creguem que la democràcia no és només anar a votar cada quatre anys, en qüestions tan importants com aquesta, la societat ha de participar d’una forma directa. Així mateix la força de presentar una proposició de llei avalada per les signatures de desenes de milers de valencians i valencianes és molt més gran que si la presenten els nostres parlamentaris i costarà més que siga rebutjada per la majoria del PP a Les Corts”.
“Regular l’educació de 0-3 anys suposa avançar  l’inici de la socialització dels nostres infants, una escolarització a aquestes edats, com s’ha pogut comprovar, contribueix a reduir considerablement el fracàs escolar, un problema en què desgraciadament som líders de tot l’estat. S’ha d’acabar amb la visió exclusivament assistencial de l’educació infantil de 0 a 3 anys i contemplar-la com l’inici de l’ensenyament dels xiquest i xiquetes. El sistema de xec escolar ha sigut un fracàs i la xarxa pública de la Generalitat està paralitzada des de fa molts anys”.
Amb l’aplicació de la llei que es proposa des de Compromís es crearien mil nous llocs de treball directes, a més de tots aquells que es crearen indirectament. S’ha de tindre en compte també els beneficis per la conciliació de la vida familiar i laboral que suposaria la posada en marxa d’esta xarxa pública.
Els impulsors d’esta iniciativa procediran ara a presentar esta proposició de llei a les associacions de pares i mares d’alumnes, als sindicats de l’ensenyament i la resta de la societat civil per tal de demanar el seu suport.