Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 15 de novembre del 2010

COMPROMÍS ALERTA QUE L’HORTA DE PATERNA NO PODRÀ PRODUIR HORTALISSES SI NO ES VIGILA

La coalició demana mesures més restrictives per tal de contribuir a l’extensió del cultiu d’hortalisses a Paterna

Compromís per Paterna afirma que “les tanques en alguns camps i els senyals no són prou per a restringir el pas en les zones d’horta del municipi i evitar els furts dels cultius, fet que repercuteix directament en la impossibilitat, cada vegada més palesa, de la producció d’hortalisses”.

La coalició explica que “és fonamental restringir el pas de vehicles de quatre rodes, que haurien de justificar la seua presència, i deixar que només circulen els autoritzats per a reduir els continus furts que pateixen els camps d’hortes”.

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, diu que “si no es posen mesures més restrictives per a controlar els furts, ens trobarem amb que l’horta de Paterna no podrà passar de cultivar cítrics a cultivar hortalisses, ara que la tendència va cap al cultiu ecològic”. Els mateixos agricultors han proposat diverses mesures, com per exemple bol·lards que puguen ser baixats amb clau que només utilitzen els agricultors de la zona o altres mitjans semblants.

Ripoll assenyala que “alguns dels propietaris dels horts que envolten Paterna s’han vist obligats a posar tanques que protegisquen els seus terrenys, com per exemple les hortes que estan a prop del col·legi La Salle, però la majoria dels camps no estan tancats i, a més, els desaprensius podrien trencar les tanques, mentre que amb els bol·lards s’impedeix el pas dels vehicles i les possibilitats de furt es redueixen dràsticament”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna incideix en el fet que “el Partit Popular està deixant passar l’ocasió de potenciar al nostre poble una agricultura ecològica de qualitat, que crearia llocs de treball a més de reduir les emissions de CO2. On queda eixa intenció del programa electoral de crear la marca d’agricultura ecològica ‘Paterna Natura’? La resposta, malauradament, es redueix a que va ser un bluff, com tants altres que presentà Lorenzo Agustí les passades eleccions”.

“L’alcalde hauria de saber que sense productes, perquè els han furtat, no hi ha ni marca ni benefici per als agricultors, que no poden viure de la seua comercialització”, conclou Loles Ripoll.


Retall: LEVANTE EMV
Publicacions digitals: