Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 22 de novembre del 2010

COMPROMÍS DEMANA A GABARDA QUE ES PLANTE DAVANT DE LA CONSELLERIA I QUE EXIGISCA ENÈRGICAMENT L’AMPLIACIÓ DEL COL·LEGI LA FONT

Loles Ripoll recorda que el Consell Escolar Municipal ha proposat l’ampliació del centre, que està al límit de la seua capacitat


Compromís per Paterna demana que el regidor d’Educació, Ignacio Gabarda, “prenga d’una vegada una actitud enèrgica davant del departament que dirigeix Alejandro Font de Mora”, per tal que aprove i execute l’ampliació del col·legi públic la Font per a poder cobrir la demanda de places, ja que les sol·licituds  superen les places disponibles.

La formació d’esquerres recorda que “hi ha un informe municipal d’Educació, de gener de 2009, on se sol·licita l’ampliació del col·legi, que no arriba i que Ignacio Gabarda hauria de tindre com a prioritat i insistir-li a Ciegsa”.

La dita ampliació de la Font ha estat demanada pel Consell Escolar Municipal a la conselleria d’Educació, ja que aquesta escola, que es troba a la Canyada, “té excedent de xiquets, entre altres raons perquè molts treballadors del polígon de la Font del Gerro indiquen el seu lloc de treball com a domicili laboral per a matricular els fills (tenen els mateixos drets a plaça escolar que els empadronats), amb la qual cosa es produeix un increment de la demanda de places, que el curs que ve pot convertir-se en un greu problema”, expliquen des de la coalició.

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, recorda que “també estan els xiquets i xiquetes que venen d’altres centres en segona opció, és a dir, els que no són admesos als privats de la Canyada (Santo Tomás de Aquino, Escuela 2, Montecanyada…), el que fa preveure que l’any pròxim, entre els empadronats, els fills dels treballadors dels polígons i els excedents de col·legis privats, també se supere la ratio, amb la conseqüència de tindre els xiquets en barracons, si és que Ciegsa no posa remei, perquè no hi ha més possibilitats d’habilitar aules”.

El mapa escolar marca que la Font “ha d'arribar a dos aules per nivell, i l’estructura del col·legi està preparada per a construir una segona altura amb aules on tindre la segona línia”, diu Loles Ripoll. En este sentit, “Ciegsa va voler estalviar-se uns diners i no va construir-lo des del principi amb les dos altures i totes les aules, i encara que la nova planta haguera estat buida durant alguns anys, ara no tindríem el problema de falta de places perquè s'haurien anant omplint totes les aules", afegeix Ripoll.

D’altra banda, la portaveu municipal de Compromís per Paterna assenyala que “este problema d'estar al límit de les places disponibles s'està generalitzant en el municipi, on fan falta nous centres o ampliacions dels existents. Compromís ha manifestat en diverses ocasions que el municipi no ha de pagar el nou col·legi de Lloma Llarga, que l'ha de construir la Conselleria, igual que també ha de ser la Conselleria qui assumisca la segona línia per al col·legi Sanchis Guarner i les dos aules més per a l’escola El Molí”.

“A Gabarda li falta energia i decisió per a demanar a Font de Mora els centres educatius que necessita Paterna. Fa temps que hauria d'haver-se plantat davant la Conselleria d'Educació, però la seua passivitat acabarà repercutint en falta de places públiques per a l'alumnat de Paterna”, conclou Loles Ripoll.


Publicacions digitals:
PATERNA BIZ