Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 19 de novembre del 2010

COMPROMÍS DENUNCIA QUE LA FALTA DE PERSONAL BIBLIOTECARI CAUSA EL TANCAMENT PROVISIONAL DE L’AGÈNCIA DE CAMPAMENT

La coalició incideix en què només hi ha cinc bibliotecaris, uno per cada una de les tres agències de lectura i uno per a cadascuna de les dos biblioteques, i no es disposa de cap relleu en cas de necessitar fer suplències
Compromís per Paterna, després de conéixer les queixes d’alguns ciutadans per trobar tancada l’agència de lectura de Campament, denuncia que la falta de plantilla especialitzada, bibliotecaris, “ha fet que aquesta agència s’haja vist obligada a tancar per a poder cobrir el servei de la biblioteca central del municipi, la de la Cova Gran, un problema que segons ha sabut la nostra formació és prou habitual en la xarxa de biblioteques del poble”.


En este sentit, la regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “sabem que estem davant d’un greuge que pot qualificar-se com a endèmic perquè ve arrossegant-se des de fa almenys 12 ó 13 anys i encara no se li ha posat cap solució”. Ripoll explica que “en un poble com el nostre, on la ciutadania valora prou positivament el servei de biblioteques, si aquesta situació no es soluciona pot conduir a disminuir la qualitat i l’ús de les biblioteques”.
Per a la portaveu municipal de Compromís per Paterna “a banda que un becari no pot suplir un bibliotecari perquè és il·legal, seria lògic tindre una borsa activa de treball per a fer substitucions i evitar que es moga el personal d’una agència a la biblioteca central, per a cobrir una baixa per malaltia o vacances, amb la conseqüència d’haver de tancar, com ara ha passat, l’agència que en el cas de la de Campament també dóna servei de mediateca”.

A més a més, Loles Ripoll afirma que “la ciutadania no és mereix el menyspreu  a que la sotmet l’alcalde Lorenzo Agustí i no perquè parlem ara de cultura la resposta ha de continuar dilatant-se en el temps com ha passat fins ara. De moment és Agustí qui està al capdavant d’este ajuntament i li pertoca a ell prendre una decisió i buscar la solució més adequada per a poder donar un servei de biblioteques de qualitat”.

No hem d’oblidar que la població de Paterna està molt diseminada i tancar una agència de lectura o una biblioteca per falta de personal significa deixar d’atendre un sector dels paterners i paterneres que no tenen culpa de la mala planificació i organització de l’equip de govern del PP”, conclou Ripoll.

Retall: LEVANTE EMV (19 novembre)
Publicacions digitals:
PATERNA AHORA
L'INFORMATIU