Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 11 de novembre del 2010

COMPROMÍS PRESENTA UNA MOCIÓ RECOLZANT AL POBLE SAHRAUÍ DESPRÉS DELS DARRERS ESDEVENIMENTS A EL AAIUN

La coalició vol solidaritzar-se amb el poble sahrauí i condemnar el recent atac marroquí a un campament proper a El Aaiun

Compromís per Paterna durà al ple del mes de novembre una moció donant suport al poble sahrauí després del greu atac patit fa uns dies. Segons argumenta la regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, “el Campament de Gdaim Izik, prop de la ciutat d’El Aaiun, integrat per més de 2.000 jaimes i 20.000 sahrauís en actitud no violenta, ha sigut assaltat i desmantellat per efectius policials i militars marroquins, generant ferits de diversa consideració, pànic i angoixa entre els milers d’homes, dones i xiquets que pacíficament es concentraven en el Campament reclamant els seus drets més fonamentals. Han emprat la força, amb armes i gasos lacrimògens. Han destrossat tot, no ha quedat ni una jaima en peu. Els acampats van ser obligats a tornar a peu a El Aaiun, on la població ha eixit al carrer massivament”.


Segons la coalició d’esquerres, l’Estat del Marroc, “amb la seua actitud violenta i antidemocràtica, vulnera normes tan bàsiques com la declaració dels Drets Humans, que proclama en l'article 19 com ‘tot individu té dret a la llibertat d'opinió i d'expressió; este dret inclou el de no ser molestat a causa de les seues opinions, el d'investigar i rebre informacions i opinions, i el de difondre-les sense limitació de fronteres, per qualsevol mitjà d'expressió’. Article que en el mateix sentit desenrotlla el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics en els seus articles 18 i 19”.

Per aquesta raó, la portaveu municipal de Compromís per Paterna assenyala que “és necessari instar a la Unió Europea, i en especial al Govern espanyol, perquè des de la dignitat facen un crida al rei del Marroc, perquè pose fi a esta repressió i violència, injustificada, desproporcionada i cruel”.

I per tots estos motius des de Compromís per Paterna “es sol·licita que l’Ajuntament de Paterna mostre la seua solidaritat” amb el Poble Sahrauí davant de l'últim fet succeït en el Sàhara Occidental en el Campament Justícia i Dignitat, a El Aaiun, “per la massacre perpetrada sobre la població civil”.

Així mateix es demana que condemne públicament l'assassinat, del jove sahrauí de 14 anys, Nayem Elgarhi, així com dels morts produïts estos dies durant l'assalt al campament, i mostre la seua repulsa a l'escalada de repressió que patix el poble sahrauí en els territoris ocupats del Sàhara Occidental. Finalment Compromís per Paterna sol·licita que la corporació local exigisca al Govern espanyol que “assumisca les seues responsabilitats amb el procés d'autodeterminació de l'antiga colònia i que faça tot el que es puga per a garantir la seguretat del poble sahrauí, exigint a la UE les accions necessàries per a la realització urgent d'un referèndum d'autodeterminació del poble sahrauí que possibilite el compliment de les resolucions de nacions Unides i els Drets Humans del poble sahrauí”.

Retall: LEVANTE EMV (12 novembre)

Publicacions digitals:
PATERNA AL DÍA