Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 8 de novembre del 2010

COMPROMÍS RECLAMA AL CONSELL OBRIR UNA NOVA CONVOCATÒRIA D’AJUDES PER ALS REPRESALIATS DE LA GUERRA CIVIL

Mónica Oltra ha registrat en Les Corts una Proposició No de Llei per a què els represaliats de la Guerra Civil que es quedaren fora de l’anterior convocatòria d’ajudes puguen ara accedir-hi


Compromís proposa que “Les Corts insten al Consell a adequar la normativa (Acord del Consell de 6 de maig de 2005 i el decret 210/2005) i tornar a obrir una convocatòria d’ajudes als afectats o familiars que van experimentar privació de llibertat per motius de la Guerra Civil espanyola, per a poder incloure als afectats que van estar privats de llibertat per un temps inferior a tres anys i aquells que van estar a la presó i complien els requisits (demanats en la convocatòria de l’any 2004) però no van poder certificar la seua estada a la presó pel temps establert.

Segons la diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, “s’han presentat queixes davant del Síndic de Greuges per part de persones que estigueren en presó per raons polítiques o per part dels seus familiars a qui se’ls desestimà la seua sol·licitud en la convocatòria d’ajudes de la Generalitat del 2004 perquè van estar privats de llibertat per un temps inferior a tres anys”.

Altres van quedar exclosos perquè se’ls va passar el termini per a presentar sol·licituds d’indemnitzacions en aquella convocatòria. “En altres comunitats autònomes -ha afegit la diputada de Compromís- no han establert limitacions d’anys i han establert unes ajudes basades en el temps proporcional de presó.

“La mateixa Sindicatura de Greuges recomanà al Consell a tornar a obrir una convocatòria d’ajudes per a estes persones, recomanació a la qual el govern valencià ha fet cas omís. Per este motiu des de Compromís tornem a reclamar que s’establisquen les mesures necessàries per a què s’indemnitze a tots els represaliats de la Guerra Civil”, ha conclòs Oltra.