Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 9 de novembre del 2010

MÉS D’UN CENTENAR DE PERSONES, ENTRE ELLES LA REGIDORA LOLES RIPOLL, PROTESTEN A VALÈNCIA PER L’ASSALT DE LES FORCES DE SEGURETAT MARROQUINES

Reacció espontània davant el consolat marroquí per la violència contra el poble saharui


Més d'un centenar de persones -300, segons l'organització- es concentraren ahir dilluns enfront del Consulat del Marroc a València per a expressar la seua "indignació" i "impotència" per l'assalt de les forces de seguretat marroquines al campament de protesta de l’Aaiún i per a exigir un "reacció clara i contundent" del Govern espanyol i de la comunitat internacional. 

Així ho ha explicat a EuropaPress la presidenta de la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharaui de la Comunitat Valenciana (Fasps), Lola Claramunt, qui ha denunciat els "greus fets" i ha comentat que és una "vergonya" que Europa, com "abanderada dels Drets Humans", permeta l'assalt i "done carta blanca al Marroc".


Segons Claramunt, la concentració celebrada pel matí de dilluns enfront del consulat marroquí, en el carrer de la Pau de València, ha estat una "reacció espontània" de la societat valenciana, convocada a través de xarxes socials i via correu electrònic, i ha lamentat que l'Executiu espanyol "no haja dit res" sobre l'assalt a l’Aaiún. Durant la protesta a València, els manifestants, que no portaven pancartes de cap tipus, s'han acostat fins al consulat del país magrebí on han proferit consignes del tipus 'Sàhara Lliure' i 'El Marroc Assassins' mentre onejaven la bandera saharaui. Segons han assenyalat fonts de la federació, alguns ciutadans marroquins s'han col·locat a les portes del consulat i han defensat l'actuació en el campament mentre onejaven la bandera del seu país. Així mateix, d'acord amb aquestes fonts, han proferit algun insult dirigit als manifestants, el que ha provocat algun moment de tensió.
D’altra banda, el diputat de Compromís en les Corts, Josep Maria Pañella, i la portaveu d’aquest grup a Paterna, Loles Ripoll, han participat en la concentració per a protestar pel "brutal genocidi" de l'exèrcit marroquí. Segons ha apuntat Pañella en un comunicat, "fa falta que es faça un pronunciament clar del Govern espanyol i de la comunitat internacional perquè no existeix un compromís seriós amb el poble saharaui. És necessari deixar les bones paraules i passar als fets i fa falta parar l'ofensiva del Marroc". (font: Europa Europa Press)

Retall: LEVANTE EMV (9 de novembre)