Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 29 de novembre del 2010

COMPROMÍS RECOLZA LA INSTAURACIÓ DE LA INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR EUROPEA COM A EINA PER AUGMENTAR LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Està previst que el proper 15 de desembre el Parlament Europeu es pronuncie sobre la creació de la Iniciativa Legislativa Popular en l’àmbit de la Unió Europea
 
 
Amb un milió de firmes, els ciutadans europeus podran demanar a la Comissió Europea que presente una iniciativa legislativa sobre algun dels assumptes de la seua competència. D'esta manera, els ciutadans europeus tindran drets en quant a proposició legislativa com ja tenen el Parlament Europeu i el Consell de la Unió Europea.
 
Segons ha senyalat la diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “d’aprovar-se definitivament la ILP Europea es contaria amb una eina molt valuosa per a augmentar la participació ciutadana i dotar de més qualitat a la nostra democràcia”.
 
“Però això passa per què s’aprove un model d’ILP sense una burocratització excessiva, ja que segons ens informa l’eurodiputat d’Iniciativa, Raül Romeva, hi ha postures enfrontades en diferents òrgans de la Unió Europea sobre detalls importants sobre la ILP que la poden convertir en funcional o en impossible d’abastar”.
 
Des de l’Eurocambra es proposa que els ciutadans disposen de díhuit mesos per a l'arreplegada de firmes, i que no siga necessari presentar un carnet d'identitat, a fi de protegir les dades personals dels firmants. A més, els europarlamentaris consideren que l'edat mínima dels que s'adherisquen a una iniciativa ciutadana ha de fixar-se en setze anys, i que les firmes han de representar almenys a la quarta part dels Estats membres.  
 
Des de Compromís volem donar el nostre suport a la instauració de la Iniciativa Legislativa Popular Europea amb un model que facilite als ciutadans participar de les decisions que es prenen a nivell europeu. Existeix preocupació pel desinterés que existeix cap a les institucions europees, s’han de buscar fórmules per revertir esta situació i treballar cap a una vertadera integració que passa per fer senzilla i transparent la relació entre els ciutadans i la Unió Europea”, ha assegurat Oltra.
 
En este sentit des de Compromís es presentaran mocions als ajuntaments del País Valencià, per a que les corporacions municipals mostren els recolzament a la instauració de la ILP Europea.