Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 26 de novembre del 2010

ESTÀ A PUNT D’ACABAR 2010 I ENCARA NO HI HA FREQÜÈNCIA DE 15 MINUTS DURANT TOT EL DIA EN LA LÍNIA 1

Compromís recorda que la gerent d’FGV es va comprometre a freqüències tot el dia de 15 minuts

 
"Milers d’hores perdudes en temps d’espera en el metro es podrien comptabilitzar si se sumen les de totes les persones que arriben al metro i han d’esperar mitja hora per a anar a una destinació de poc més de 10 o  5 quilòmetres de distància", així s’expressa Loles Ripoll, regidora portaveu de Compromís, al destacar l’incompliment d’augmentar la freqüència de pas del metro en la línia 1, que Marisa Gràcia, gerent de FGV, es va comprometre a a tindre a punt durant l’any 2010 davant de tots els grups municipals de l’ajuntament de Paterna i de representants de la Junta de Barri de la Canyada.

 
Per a Compromís per Paterna, les prioritats d’FGV no són el benestar diari de les persones sinó en molt casos fer obres faraòniques que redundaran de manera molt secundària en la millora de la qualitat de vida. Recentment s’ha presentat el pla de soterrament del metro, on la Generalitat es gastarà 164 milions d’euros, però es neguen a contractar més personal per a conduir els convois i més trens per a millorar la freqüència. Segons Loles Ripoll, "la inversió en personal i en convois és incomparablement menor que la de les grans obres d’infraestructura, i el que està passant en el metro de València és inconcebible en altres comunitats autònomes, on quan es fa la infraestructura es posen unes freqüències competitives".

Compromís destaquem que de les sis estacions de metro que té Paterna, només dos tenen freqüències de 15 minuts, que són Campament i Paterna, i la resta tenen una freqüència durant la meitat del dia de 30 minuts (Santa Rita, Font del Gerro, la Canyada i la Vallesa). Compromís ha consultat les freqüències de metros d’àrees metropolitanes d’altres grans ciutats, i les localitats separades de les ciutats entre 10 i 20 quilòmetres tenen unes freqüències que oscil·len entre els 3-5 minuts de Madrid, els 5-7 minuts de Barcelona i els 12-15 minuts de Bilbao.

Per últim, Loles Ripoll ha afirmat que "hi ha molta diferència entre l’actitud de Lorenzo Agustí quan era alcalde, que acompanyava la ciutadania a les diverses instàncies per a demanar millores, i la situació actual, en què la passivitat en este tema és l’actitud més destacable del primer edil".



Retall: LEVANTE EMV (26 novembre)